Record de visitants al Castell de Peníscola en 2023

Un total de 327.677 persones han gaudit durant els últims dotze mesos d'un dels monuments més importants de la província

El Castell de Peníscola ha batut rècord de visitants en 2023. Un total de 327.677 persones han gaudit durant els últims dotze mesos d’un dels monuments més importants de la província de Castelló, la xifra més alta des que hi ha registres. “Tanquem un exercici amb unes xifres de visitants que demostren el nivell d’excel·lència que manté el conjunt monumental, destí clau per al turista nacional i internacional, generador de riquesa i economia per a Peníscola i Castelló”, ha manifestat el diputat de Cultura de la Diputació de Castelló, Alejandro Clausell.

Les xifres del monument propietat de la Diputació, que milloren un 14% les registrades en 2022, evidencien la capacitat d’atracció del Castell de Peníscola, que es reforça cada any amb una àmplia i variada programació cultural. En este sentit, el diputat de Cultura ha remarcat que estes xifres “ens animen a continuar treballant amb l’objectiu de superar enguany els 400.000 visitants”.

“Des de la Diputació de Castelló continuarem treballant per a posar encara més en valor el Castell del Papa Luna, programant tot tipus d’activitats perquè cada vegada resulte més atractiu este emblemàtic edifici”, ha destacat Alejandro Clausell.

Així doncs, este increment de visitants en 2023 ha suposat un increment “notable” dels ingressos. Pel que, des de la institució provincial han mostrat la seua satisfacció “per la resposta tan positiva dels turistes durant els dotze mesos de l’any”, ha comentat el diputat de Cultura, qui ha continuat dient que “este castell és testimoni de segles d’història i representa un tresor per a la nostra província”.

“Una joia que tenim la sort de gaudir i que hem de cuidar”, ha subratllat Alejandro Clausell. Sens dubte, el Castell de Peníscola és un important patrimoni històric i cultural sobre la mar que no ha deixat de rebre turistes durant el 2023. Així doncs, quan el nombre de visitants per mes, agost ha sigut el més positiu, coincidint amb la temporada d’estiu i les vacances estivals. Només en este mes, el Castell del Papa Luna va rebre a 58.475 persones. Així mateix, abril va comptar amb 42.791 turistes, juliol amb 42.083 visites i octubre amb 33.304 persones. “Tots els mesos el Castell de Peníscola ha tingut una gran afluència de públic, i això, és una gran notícia”.

Però, tal com ressalta Alejandro Clausell, “l’èxit d’estes xifres té encara més mèrit si tenim en compte que durant els mesos de temporada baixa, com són novembre o desembre, les visites van ser excel·lent”. Només el mes de desembre s’han registrat 15.420 visites, una xifra històrica.

Finalment, el diputat de Cultura ha destacat que “ens alegra que la gent trie Peníscola i la província de Castelló per a gaudir dels seus atractius”. Pel que ha incidit a “continuar treballant i actualitzar, tant l’oferta cultural com la turística i seguir amb esta tendència d’augmentar el nombre de visitants cada exercici i desestacionalitzar el turisme durant tot l’any”.

Directe