Lluita contra l’intrusisme i l’economia submergida

Sha constituït una mesa de treball amb representants del sector de l’allotjament turístic, amb l’objectiu de combatre l’economia submergida

Turisme Comunitat Valenciana ha constituït una mesa de treball amb representants del sector de l’allotjament turístic, amb l’objectiu de combatre l’economia submergida.

Este dilluns s’ha celebrat la primera reunió, on s’ha constituït formalment esta mesa de treball presidida per la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, que ha assegurat que l’objectiu és “combatre l’economia submergida en totes les modalitats d’allotjament”.

Després de la primera reunió de la mesa de treball, la consellera ha avançat que s’ha acordat “establir un calendari de reunions mensuals” per a fer una anàlisi “de quines són les febleses, les fortaleses, les oportunitats i les amenaces que podem tindre, sobretot en relació al lloguer vacacional d’habitatges turístics”.

Així, Nuria Montes ha explicat que l’objectiu de programar les reunions mensualment és analitzar la situació actual de l’allotjament turístic de totes les modalitats i, a partir d’eixa anàlisi, treballar en diverses línies, cosa que “implicarà tant marc jurídic, com marc econòmic, marc inspector i, fins i tot, un marc regulador”.

Les persones assistents a esta primera reunió de la mesa de treball per a combatre l’economia submergida són les representants del sector de l’allotjament de la Comunitat Valenciana, com ara la Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur); l’associació d’empreses gestores i propietaris gestors d’habitatges turístics de la Comunitat Valenciana (Aptur), i la d’habitatges d’ús turístic de València (Viutur).

També hi han participat Hosbec; l’Associació Provincial d’Hotels i Allotjaments de la província d’Alacant (Apha); l’Associació de Blocs i Apartaments Turístics d’Alacant (Abatur); l’Associació Provincial de Promotors Immobiliaris d’Alacant (Provia); l’Associació d’Apartaments Lloguer de Gandia (Aloga); l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria i Turisme de Dénia i la Marina Alta (Aehtma); el Cercle Empresarial Marina Alta (Cedma), i l’Associació Empresarial de Lloguer d’Habitatges de la Província d’Alacant (AEA).

Lluita contra l’intrusisme

La consellera de Turisme ha recordat que un dels objectius prioritaris que s’ha marcat com a responsable de la política turística de la Generalitat és “combatre els allotjaments turístics il·legals, que són un problema que ha crescut de manera alarmant en els últims anys i que té un impacte negatiu en la nostra societat, la nostra economia i la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.

En esta línia, ha recordat que “els allotjaments turístics il·legals són una amenaça per al turisme perquè soscaven la igualtat de condicions en el mercat, ja que els operadors il·legals no estan subjectes a les mateixes regulacions, normatives i càrregues fiscals que els hotels i els allotjaments legals”.

Per això, Montes ha insistit que des del Consell s’impulsaran diverses mesures per a “evitar la proliferació dels allotjaments turístics il·legals, i estes línies d’actuació es prendran conjuntament amb el sector en la mesa de treball que s’ha constituït”.

Directe