El Consorci Camí del Cid impulsarà noves “Experiències Turisme Espanya”

Per millorar l'experiència del viatger i a impulsar nous projectes turístics sostenibles i respectuosos amb el mitjà

El Consorci Camí del Cid ha presentat a Terol el projecte “Posada en valor d’experiències turístiques innovadores vinculades al Camí del Cid”, un pla d’acció que es desenvoluparà al llarg del període 2023/2024 i que va resultar beneficiari de la primera convocatòria d’Ajudes del Pla Experiències Turisme Espanya, de la Secretaria d’Estat de Turisme, dins del Pla de Modernització i Competitivitat del sector turístic que es finança amb els fons Next Generation EU.
El principal objectiu del projecte és generar noves experiències turístiques sostenibles i respectuoses amb el mitjà que afavorisquen la cohesió territorial i el desenvolupament econòmic local a través de productes turístics associats al cicloturisme, el senderisme, els allotjaments històrics, i la gastronomia de Km0, activant l’enfortiment de la governança turística mitjançant la col·laboració públic privada. A aquest efecte es crearà un gran club de producte i es duran a terme reunions sectorials i empresarials amb els agents locals per a implicar-los activament en el projecte i per a impulsar noves experiències sostenibles associades al territori.

També s’incorporaran solucions tecnològiques que permeten incrementar i millorar l’experiència turística, entre les quals s’inclou la creació d’una pàgina web específica del projecte per a l’intercanvi d’experiències, l’actualització i ampliació dels continguts de la pàgina web i de l’APP del Camí del Cid, la instal·lació de balises sonores que possibiliten experiències inclusives en la ruta i la creació d’un salconduit digital.
Així mateix, es treballarà a dotar al projecte de suports que permeten identificar el paper actual de la dona en l’empresariat rural i es dotarà al Camí del Cid de noves infraestructures incidint en la senyalització de la ruta.
El president de la Diputació Provincial de Terol i del Consorci Camí del Cid, Joaquín Juste, ha recordat que el projecte del Camí del Cid va quedar en cinqué lloc entre els més de 300 projectes presentats “el que posa de manifest que anem pel bon camí”. Així mateix, ha destacat que les diferents accions que es posaran en marxa redundaran “molt positivament als nostres pobles” i ha recordat que la ruta, que travessa huit províncies espanyoles pertanyents a quatre comunitats autònomes travessa en el seu major parteix entorns rurals de baixa densitat demogràfica “que es veuran molt beneficiats amb les actuacions que incorpora aquest pla d’acció”.
L’import total del projecte ascendeix a 347.210,24 euros, dels quals són finançables a través del programa 302.744,00 euros, corresponent la diferència (44.466,24 euros) a l’IVA, que serà abonat pel Consorci.
El Consorci Camí del Cid és una entitat pública sense ànim de lucre integrada per les diputacions provincials de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant. Té per objecte la definició, dinamització, divulgació cultural i promoció turística del Camí del Cid, ruta turístic cultural que segueix els passos del Cid narrats en el Cantar

Directe