A Morella es podrà estudiar el safrà dels Ports, els formatges de la Comunitat o l’oli del Territori Sénia

Descobreix els millors cursos gratuïts i oficials del CdT per a formació en hostaleria i turisme

Si estàs interessat a tindre un futur laboral en el sector de l’hostaleria i el turisme, dos dels sectors amb més alta demanda d’ocupació, aquest article t’interessarà. Perquè encara ets a temps d’incorporar-te a les formacions gratuïtes i oficials de la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana (CdT) que comencen aquest pròxim mes de setembre. En aquest article et comptarem els avantatges i possibilitats que tenen aquests cursos, en què podràs treballar concretament en acabar-los i molta més informació d’interès. Aprofita l’oportunitat i no els deixos escapar.

Des del Cdt+i Morella-Els Ports, emplaçat a la Fàbrica Giner als peus de la monumental Morella, a l’interior de la província de Castelló, s’han planificat cursos en diferents àrees, entre els quals volem destacar diversos cursos de cadascun dels sectors als quals ens dirigim. S’han planificat diversos cursos especialment per a persones desocupades tant en l’àmbit de sala com en el de cuina: Curs de Cuina vegana i bones tendències en cuina saludable i un curs d’especialista se servei, vi i cafè, per al sector de sala.

En l’àmbit de les xarxes socials i noves tecnologies imprescindibles en els nostres temps es realitzaran cursos d’Instagram avançat, Whassapp Business, enviament de newsletters i Canva per a dissenys atractius per a l’hostaleria.

Un dels nostres principals objectius de la xarxa de centres Cdt’s, és donar a conèixer els productes de KM-0, i per a aconseguir aquest objectiu s’han planificat cursos de producte com El safrà dels Ports, els Formatges de la Comunitat Valenciana, l’Oli del Territori Sénia¡ (catalogat dins dels sistemes SIPAM, Sistemes Importants del Patrimoni Agrícola Mundial, dels quals només hi ha 5 en tota Espanya).

El nostre Cdt s’està convertint en la base de la formació per al TURISME ACTIU i en cada semestre realitzem diferents cursos molt interessants per a aquest sector. En aquesta ocasió realitzarem cursos sobre legislació i gestió del risc en esports de muntanya, turisme d’ornitologia i com preparar fotos i vídeos de màrqueting mòbil per a destinacions turístiques i turisme actiu.

En el sector hostaler cada vegada ens preocupem més en el tema mental, tan necessari en un sector amb tant d’estrès. En aquest sentit, realitzarem un curs sobre resolució de conflictes a l’entorn de treball, tant entre companys com amb els clients i un altre tan important com la gestió del temps, per a poder organitzar i aprofitar millor, aquesta cosa tan escassa com és el temps.

El turisme, sector
clau en l’economia

El turisme és el sector que més riquesa aporta a l’economia espanyola. No en va la indústria turística és la més important en termes de contribució al PIB i l’ocupació del país. En el cas de la Comunitat Valenciana aquesta importància és encara major si cap. I, no obstant això, al mateix temps es tracta d’un mercat laboral necessitat de personal qualificat. D’aquí ve que un dels principals propòsits de Xarxa CdT sigui precisament facilitar una completa formació als professionals presents i futurs. De la capacitació dels nostres professionals depèn en bona part la qualitat del producte turístic de la Comunitat Valenciana.

En l’actualitat, la Xarxa CdT es compon de deu centres físics i un virtual que vertebren la Comunitat Valenciana: Castelló, Morella, València, Gandia, Dénia, Alacant, Elx, Alcoi, Benidorm i Torrevella. I les seves accions formatives es concreten bàsicament en tres línies.

D’una banda, s’ofereix Formació Contínua per a diferents perfils professionals en actiu del sector amb l’objectiu de millorar la seva qualificació professional a través de cursos pràctics de reciclatge de curta durada compatibles a més amb l’horari professional.

D’altra banda, s’ofereix Formació Ocupacional per al col·lectiu de persones en situació de desocupació, sense coneixement del sector turístic, que pretenen treballar en qualsevol de les seves àrees amb una qualificació més bàsica. En aquest cas són cursos més llargs, amb ensenyament teòric i també pràctiques reals.

Tots aquests cursos estan impartits per professionals experts i coneixedors, detalladament, de les necessitats del sector turístic de la Comunitat Valenciana. I a més, en determinats cursos, a la finalització d’aquests, l’alumnat que acrediti els requisits exigits rebrà un certificat de professionalitat. Aquest certificat té caràcter oficial i és vàlid per a tota Espanya.

I finalment, els cursos de Formació En línia oferts permeten a aquestes persones o professionals que així ho desitgin accedir a una formació sense horaris, flexible i que no requereix desplaçaments. En aquesta mena de cursos l’alumnat pot rebre una formació individualitzada ja que disposarà d’un docent que atengui els dubtes i canals de comunicació en línia amb altres alumnes i alumnes del curs.

Pots consultar més informació, així com condicions i requisits, en la web oficial de la Xarxa CdT.

Directe