Benassal rep el reconeixement de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana

A més, l'Oficina de Turisme rep la Q de Qualitat Turística

Benassal rep el reconeixement de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana ha atorgat a Benassal la condició de municipi turístic de singularitat de la Comunitat Valenciana. El reconeixement s’aconsegueix “gràcies al treball realitzat per l’Ajuntament de Benassal per a fer-lo possible, seguint i implementant tots els passos requerits”, segons fonts municipals.

Així mateix, Benassal ha aconseguit el reconeixement de municipi turístic de singularitat “pel treball realitzat de manera contínua per a promoure l’arribada de visitants: promoció dels recursos locals a través d’internet, fullets o panells; realització d’activitats turístiques com les mostres de l’avellana o la tòfona o la Fira d’Oficis que s’han convertit en fonamentals per a l’economia local; comptar amb recursos turístics de primer ordre; disposar d’Oficina de Turisme i, al seu torn, de personal qualificat en ella i que parla diversos idiomes… així com respectar en tot moment el codi ètic del turisme valencià”.

El reconeixement de Municipi Turístic “suposa per a Benassal un nou incentiu per a continuar treballant en el turisme com a motor econòmic i generador d’ocupació i oportunitats” afirma l’alcaldessa, Mari Luz Monterde.

L’Oficina de Turisme rep
la Q de Qualitat Turística

L’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i la Secretaria d’Estat de Turisme del Govern d’Espanya han concedit a l’Oficina de Turisme de Benassal la Q de Qualitat Turística. Aquest reconeixement ve després de la implantació dels estàndards de qualitat internacionals UNE-ISO 14785:2015 per a les Oficines d’Informació Turística.

La Norma Internacional de Qualitat Turística UNE-ISO 14785:2015 és una eina de gestió creada específicament per al sector, per a: facilitar el compliment de la legislació aplicable; dotar d’oportunitats de millora a través de les auditories anuals realitzades per experts auditors independents; prestar especial atenció a l’accessibilitat i al respecte pel medi ambient generant un vincle amb l’oferta turística del destí, tant pública com privada, per a crear actuacions promocionals i informatives, així com la col·laboració en esdeveniments, visites guiades… i altres accions destinades a millorar l’experiència, ocupació i posicionament turístic del destí.

Aquest reconeixement a l’esforç per a millorar el turisme a Benassal és una gran notícia. A més, demostra que el turisme com a motor de desenvolupament és una clara aposta de l’Ajuntament de Benassal. Per això, quina millor acció per a millorar aquest posicionament que l’obtenció de la Q de Qualitat com a element diferenciador que va més enllà del servei d’informació turística i que aporta un valor afegit al servei, millorant la seua imatge i competitivitat.

Directe