Morella celebra el Dia Internacional dels Museus amb entrada gratuïta

Els i les visitants poden disfrutar del Castell, el Museu Temps de Dinosaures, la Basílica Arxiprestal i la Presó del segle XIV

Avui, 18 de maig, es commemora el Dia Internacional dels Museus. D’aquesta manera, Morella s’uneix a la iniciativa del Comité Internacional dels Museus (ICOM) per a sensibilitzar sobre la importància d’estos espais en el desenvolupament de la societat i ofereix entrada gratuïta a tots els museus i monuments durant la jornada. Així, el Castell de Morella, el Museu Temps de Dinosaures, la Presó del segle XIV i la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major obrin les seues portes perquè els i les visitants disfruten de tota la història de la ciutat i els seus racons.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’una jornada especial a Morella perquè compta amb un característic patrimoni cultural, de manera que tots els museus i monuments de la ciutat es poden visitar de manera gratuïta”. L’edil ha explicat que “un any més ens unim a esta iniciativa del Comité Internacional dels Museus i donar visibilitat a estos espais tan importants per a nosaltres”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a visitar Morella i aprofitar esta jornada per a conéixer tota la història de la ciutat”.

El Dia Internacional dels Museus 2023 té el lema Museus, sostenibilitat i benestar. Així, l’ICOM organitza aquesta iniciativa des de l’any 1978 per a connectar amb el públic i posar en valor el paper vital dels museus al servei en la societat i el foment del seu desenvolupament.

Cal recordar que el Castell de Morella està obert amb horari d’11.00 hores fins a les 19.00 hores. El Museu Temps de Dinosaures i la Presó del segle XIV estan oberts d’11.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores fins a les 19.00 hores. Finalment, la Basílica Arxiprestal està oberta des de les 11.00 hores fins a les 14.00 hores i de 15.00 hores a 18.00 hores.

Directe