Quasi 7.000 visitants al Castell de Morella durant Setmana Santa i Pasqua

478 vehicles han pernoctat en la zona d’autocaravanes, el que suposa un increment del 17% respecte a l’any passat

Les vacances de Setmana Santa i Pasqua són dates en les quals Morella s’ompli de visitants. D’aquesta manera, la ciutat, els seus monuments i museus han rebut milers de visites durant els dies festius. El Castell de Morella, com a principal atractiu turístic de la ciutat, va rebre 6.714 persones des del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua. El Museu Temps de Dinosaures, 1.676 visitants; les torres de Sant Miquel 854; i la Presó del segle XIV, 939; entre els cinc dies. A més, les sales gòtiques de l’ajuntament alberguen l’exposició El color i la llum dels Ports, per la qual han passat 954 persones. La zona d’autocaravanes ha comptabilitzat 478 vehicles que han pernoctat als afores de la ciutat. Finalment, l’Oficina de Turisme ha enregistrat un total de 3.101 consultes, 87 d’elles d’origen internacional. També s’han incrementat els vehicles estacionats per part de la Policia Local en un 13%.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha fet “una valoració molt positiva de les dades turístiques d’estos dies” i ha afegit que “les xifres es mantenen respecte a l’any passat en alguns casos com el del Castell i en altres augmenten com el Museu de Dinosaures o l’Oficina de Turisme, ambdós amb més de 100 visites”. L’edil ha explicat que “cada any també augmenten les xifres de vehicles en la zona d’autocaravanes on ja veiem des de fa uns anys este canvi de tendència a l’hora de viatjar i fer turisme en zones d’interior com la nostra”.

Finalment, Mari ha comentat que “a més, no hi ha hagut incidents destacables a la ciutat durant estos dies i les festes han estat marcades per una elevada afluència de gent i una intensa agenda cultural i festiva per a tots els públics” i ha volgut “agrair el treball del personal municipal i de tots els establiments de la ciutat per donar el millor servei durant aquestos dies d’increment de les seues tasques, així com el de la Policia Local i el suport de Protecció Civil de la Diputació de Castelló”.

Cal explicar que aquestos dies festius de Setmana Santa i Pasqua han transcorregut amb normalitat i sense incidències destacables. Així, la participació ha sigut elevada en els actes tradicionals com van ser les processons de la passió del senyor el Dijous Sant i la del soterrament el Divendres Sant. També van comptar amb molta gent les activitats esportives, culturals i festives.

Programació dels
pròxims dies

A més, durant els dies de vacances escolars que queden, així com el cap de setmana, la programació cultural continua amb diferents activitats. El Festival de titelles Portsxinel·la oferirà el taller de construcció de caixes lambe-lambe el dimecres 12 d’abril al Centre Jove a les 12.00 hores. El mateix dia a la vesprada, representació de l’obra Mai plou a gust de tots al Teatre Municipal a les 19.00 hores.

El dijous 13 d’abril hi haurà activitats infantils. Així, a les 11.00 hores s’han previst jocs tradicionals de fusta al Pla dels Estudis i a la vesprada làser combat a l’exterior de l’Espai Firal a les 17.00 hores.

El dissabte i diumenge, l’Espai Firal acollirà la I Fira de clicks a Morella amb obertura de 10.00 hores a 14.00 hores i de 16.30 hores a 20.00 hores per a visitar-la el dissabte i en horari de matí el diumenge. El dissabte 15 d’abril també està previst el concert Cançons de l’anar anant de Torres Dolz a les 19.30 hores al Teatre Municipal. Finalment, la programació finalitzarà a la Plaça Colom amb la representació de Clownti a les 18.00 hores.

Directe