Colomer lliura a Benicarló el distintiu de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana

El reconeixement permetrà a Benicarló ser beneficiari del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el distintiu que acredita a Benicarló la condició de municipi turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha agraït el treball i el compromís de l’Ajuntament de Benicarló per a aconseguir aquesta distinció, d’acord amb el nou estatut de municipi turístic i amb la Llei de turisme, oci i hospitalitat, «que fa que la ciutat turística siga reconceptualitzada i busque la proactivitat, premiant una sèrie de mètriques més enllà de les dades estrictament quantitatives», ha dit Colomer.

El secretari autonòmic ha subratllat l’estratègia turística de Benicarló que, al seu entendre, «té un carisma i una personalitat extraordinària, a més d’estar molt lligada a la gastronomia».

També ha remarcat altres valors que han permés a Benicarló aconseguir aquesta distinció, com pertànyer a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, estar compromesos contra l’intrusisme i tot el que representa el model de ciutat turística del segle XXI.

Colomer també ha recordat que la distinció de Municipi Turístic permetrà a Benicarló ser beneficiari del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics, que en els últims tres anys ha distribuït 16,5 milions d’euros a les destinacions que disposen d’aquest reconeixement a la Comunitat Valenciana.

L’alcaldessa de Benicarló, per la seua banda, ha recordat «l’aposta ferma pel turisme que hem fet des de l’Ajuntament en els últims anys i el fort impuls que li hem donat al turisme gastronòmic». En aquest sentit, Xaro Miralles ha subratllat que «som l’únic municipi de la província de Castelló que tenim un Pla Director de Turisme Gastronòmic» i ha assegurat que «continuarem avançant per aquest camí, sempre amb la qualitat i la innovació com a bandera».

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha reiterat que «Benicarló ha apostat molt fort pel turisme en les dos últimes legislatures» i ha posat especial èmfasi en la gastronomia i la qualitat en destinació com a eixos fonamentals de l’estratègia turística de Benicarló. Cardona ha agraït a la Generalitat el reconeixement i ha oferit el seu suport a la Secretaria Autonòmica de Turisme en la lluita contra l’intrusisme, sobre el qual l’Ajuntament ja va firmar un conveni, o l’aposta per la qualitat en destinació a través de la incorporació de més empreses i entitats al sistema Sicted.

Directe