La 2 de TVE estrena el 8 de gener la sèrie documental ‘El Camí del Cid: Diari d’una Ciclista’ amb un recorregut per Castelló

Es tracta d'un ‘biketrip’ patrocinat pel Consorci Camí del Cid, del qual forma part la Diputació de Castelló

El pròxim 8 de gener La 2 de TVE estrenarà a les 19.50 hores el primer capítol de ‘El Camí del Cid: Diari d’una Ciclista’, una sèrie documental patrocinada pel Consorci Camí del Cid –del qual forma part la Diputació de Castelló–, produïda per Surf Channel i dirigida per Salva Ruiz.

L’escriptora i periodista Ainara Hernando, molt vinculada al món del ciclisme, recorrerà al llarg de quasi 2.000 quilòmetres, les localitats i llocs més destacats d’aquest itinerari al llarg de les huit províncies que l’integren: Castelló, Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, València i Alacant.

En aquesta ocasió, Ainara Hernando se submergirà a colp de pedal en alguns dels territoris menys coneguts i més fascinants d’Espanya de la mà d’un personatge, el Cid Campeador, i un llibre, el Cantar de mio Cid, que la conduiran des de Vivar del Cid (Burgos) a Oriola (Alacant), des de l’interior de Castella a la costa mediterrània.

Huit Patrimonis de la Humanitat, quaranta conjunts històrics artístics, espais naturals sorprenents, una rica i diversa gastronomia i més d’un centenar de castells i talaies constitueixen alguns dels atractius que esperen a la periodista en el seu viatge.
Es tracta d’un ‘biketrip’ en el qual cada diumenge l’espectador podrà descobrir aquests llocs i als seus habitants, a través de les converses i entrevistes que Ainara Hernando ha mantingut amb els diferents protagonistes que ha anat trobant al seu pas.

El Consorci Camí del Cid és una institució pública sense ànim de lucre integrada per les Diputacions Provincials de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant. Té per objecte la definició, dinamització i promoció del Camí del Cid, itinerari que es desembolica principalment pels territoris, geogràfics i literaris, que apareixen en el Cantar.

Directe