La Diputació organitza una conferència sobre la restauració i posada en valor del Castell de Peníscola

La diputada Ruth Sanz, va ser l'encarregada de presentar la xarrada on abordar les actuacions realitzades en la fortalesa durant els últims anys

La Diputació organitza una conferència sobre la restauració i posada en valor del Castell de Peníscola

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat en el saló gòtic del Castell de Peníscola una conferència sobre la restauració i posada en valor de la fortalesa, i que ha versat, fonamentalment, sobre els projectes desenvolupats en els últims anys emmarcats en el Pla d’Actuacions per a la Dinamització Turístic Cultural del Castell de Peníscola, que es porta executant des de l’any 2014 per part de la Diputació de Castelló.

La conferència va ser impartida per María Josefa Balaguer Dezcallar, doctora arquitecta que ha dirigit els treballs de restauració, equipament expositiu i investigació que s’han desenvolupat seguint el pla, i en els quals ha participat un equip interdisciplinari d’arquitectes, arqueòlegs, historiadors, restauradors, museògrafs, artistes i dissenyadors.

Cal assenyalar que durant l’any passat es van equipar els espais del castell medieval restaurats en la segona fase abastant l’església, el saló gòtic, la casa de l’aigua, el saló del conclave, les terrasses i el polvorí del parc d’artilleria.

En la conferència es va mostrar una peça audiovisual realitzada per a l’església, amb actors que recreen l’etapa templera i pontifícia, en la qual han participat eminents assessors històrics. En finalitzar el col·loqui es va donar pas a una visita pels diferents espais tematitzats, per a finalitzar al parc d’Artilleria. Durant el passeig, els diversos especialistes que han participat en el projecte van anar ampliant les explicacions als visitants.

Directe