El pressupost de Turisme per a la província de Castelló en 2023 supera els 16,3 milions d’euros

Turisme gestionarà a més altres 7,6 milions d'euros més procedents dels Fons Next Generation a la província de Castelló

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha presentat el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per a 2022 destinat a la província de Castelló, que ascendeix a 16.331.389 euros.

A més, Colomer ha destacat que el seu departament gestionarà altres 7.662.270 euros milions procedents dels Fons Next Generation a la província. Així, el secretari autonòmic ha explicat que la suma del pressupost ordinari de Turisme i dels fons Next Generation aconsegueixen una inversió de prop de 24 milions d’euros per a Castelló en 2023.

Colomer ha destacat que al pressupost s’afegeixen altres 7.662.270 euros euros procedents dels Fons Next Generation a la província. Així, ha explicat que la suma del pressupost ordinari de Turisme i els fons Next Generation mostren una inversió de prop de 24 milions d’euros per al turisme de la província de Castelló en 2023.

Francesc Colomer ha incidit en què el pressupost de Turisme per a la província de Castelló en 2023 “sostenen un relat de transformació, evolució, modernització, a més de diversificació del sector turístic a la província”, i ha afegit que “es pretén evolucionar turísticament tot l’ecosistema públic-privat de la província en aquest exercici de vertebració, així com despertar la consciència que la província té un gran potencial de futur”.

Colomer ha anunciat que s’invertiran 2.160.000 euros en la partides de festivals a Benicàssim i ha explicat que s’inclou en ella als CdT de la província (CdT de Castelló i el CdT de Morella-Els Ports), la senyalització turística, la reparació, el manteniment i la millora dels recursos turístics.

Entre les novetats del pressupost de 2023 de Turisme per a la província de Castelló, Colomer ha ressaltat “una acció molt important i molt vinculada a un producte molt castellonenc, com són els festivals”. En aquest sentit, el pressupost contempla un acord amb la ciutat de Benicàssim per a l’anualitat de 2023 de 500.000 euros en 2023 per a impulsar un nou recinte de festivals a Benicàssim.

El titular de Turisme ha ressaltat que la inversió es completarà en 2024 amb un milió d’euros més i ha remarcat que aquest recinte serà la “icona de la marca de Mediterranew Musix, que tindrà com a referència aquest recinte en sostenibilitat, descarbonització i transformació digital”.

Colomer també ha anunciat que el pressupost contempla 442.000 euros lligats al suport a les associacions dels grans festivals per a la transformació digital i en clau d’intel·ligència d’aquest sector.

En aquesta línia, ha assenyalat que l’objectiu és que els grans festivals impulsin el model de Festivals Intel·ligents i ha posat l’accent que els festivals “han d’abordar la transició cap a un nou model per a atrapar les grans tendències de futur”.

Impuls a l’estratègia promocional
de la província

El pressupost de Turisme per a la província de Castelló contempla una inversió de 4,2 milions d’euros per a promocionar els productes i destins de Castelló, tant en línia com offline. En matèria de promoció turística, es destinen 819.000 euros per al desenvolupament i promoció del producte turístic a través de CreaTurisme 391.299 euros i per a accions de màrqueting en línia i informació turística 3.032.900 euros.

També s’ha previst una inversió total de 936.000 euros per a diverses accions de màrqueting i producte col·laboratiu amb diferents associacions i entitats, amb l’objectiu d’establir una “aliança amb actors importants per a nosaltres”.

D’aquesta manera, se subscriuran acords amb els ajuntament de Peníscola, Castelló de la Plana, Montanejos i Sogorb, així com amb AEROCAS, Introducing Castelló, CV Activa, les Gaiatas o Ashotur.

Plans de Dinamització i
Governança a la província de Castelló

Francesc Colomer també s’ha referit als vuit plans de dinamització i governança turística que s’impulsaran en 2023 a la província. “Destinarem 560.000 euros en municipis del Penyagolosa, Terres del Maestrat, Plana de l’Arc, Plana Baixa, Els Ports, Espadà-Millars, Alt Palància i Alt Maestrat”.

Destaca l’increment d’inversió per al pla de dinamització de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Palància, que en 2023 ascendeix a 200.000 euros per a impulsar accions en les zones afectades per l’incendi del passat estiu a Begís.

Francesc Colomer també s’ha referit a la inversió de la Generalitat en els municipis de Castelló a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics, que comptarà per a 2023 amb 1.170.000 euros.

A més, Turisme Comunitat Valenciana contempla per a l’any vinent 1.820.000 euros per a l’impuls a la competitivitat turística de la província. Així mateix, en el pressupost també preveu 3,1 milions d’euros per al programa del Bo Viatge per a la província de Castelló.

Finalment, Colomer ha destacat la partida pressupostada de 70.000 euros per a la formació conveniada. A través d’aquesta línia, se subscriuran convenis amb la Fundació Síndrome de Down Castelló i amb la Universitat Jaume I per a contribuir a la creació d’un institut universitari turístic.

Directe