Morella participa en l’assemblea de la zona est de Los Pueblos Más Bonitos de España

S’ha celebrat a la localitat aragonesa d’Ansó

Morella participa en l’assemblea de la zona est de Los Pueblos Más Bonitos de España

El municipi aragonés d’Ansó ha acollit avui l’assemblea de la zona est de Los pueblos Más Bonitos de España (LPMBE) en la que ha participat Morella. A esta zona pertanyen els municipis de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya, Illes Balears i Navarra i han participat totes les poblacions amb estands informatius de cadascuna. Així, en l’edició actual es va destacar el treball conjunt de tots els pobles, així com la col·laboració amb les diputacions i autonomies per a utilitzar la marca de l’associació en les campanyes turístiques.

L’alcalde de Morella i president d’aquesta secció de l’associació, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’un encontre molt important per a treballar tots els municipis junts tant en la promoció com en les necessitats que compartim”. L’edil ha recordat que “Morella va ser un dels pobles fundadors d’esta associació, la qual s’ha convertit en un tret distintiu d’àmbit nacional”. Finalment, ha volgut remarcar que “ara involucrem també a les diputacions i autonomies i aprofitar aquesta marca referent i utilitzar-la en la seua promoció”.

A més d’aquest encontre, al mes de desembre està prevista l’assemblea nacional de Los Pueblos Más Bonitos de España a Chinchón. Aquesta serveix de valoració de les accions realitzades durant l’any i la planificació de les que es posaran en marxa durant el 2023.

Best Tourism Village

Cal recordar que, al mes de desembre de l’any passat, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) va reconèixer Morella com a Best Tourism Village. La ciutat forma part de la primera edició d’aquesta iniciativa que pretén reconèixer als pobles que constitueixen exemples notables de destinacions de turisme rural amb valors culturals i naturals reconeguts. A més, també reconeix els municipis que mantenen, al fomentar el turisme com un dels motors de desenvolupament rural, un compromís amb la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Best Tourism Villages té el propòsit de maximitzar la contribució del sector a la reducció de desigualtats regionals i a la lluita contra la despoblació de les zones rurals. Tanmateix, persegueix fomentar el paper del turisme en l’apreciació o preservació dels pobles i els seus paisatges, sistemes de coneixements, diversitat biològica i cultural, així com activitats locals sense oblidar la gastronomia.

Directe