Travel bloggers, creadors digitals i periodistes visiten la destinació turística Maestrat, ànima interior

Amb un itinerari amb activitats i visites guiades per donar a conèixer els productes turístics de l'interior nord de Castelló

Aquest divendres 7 i dissabte 8 d’octubre, huit bloggers i periodistes del sector turístic i de viatges a nivell nacional faran un recorregut per alguns dels municipis que conformen la destinació turística Maestrat, ànima interior, situada a l’interior nord de la província de Castelló. L´objectiu d´aquest Fam Trip és impulsar el coneixement de l´àmplia oferta turística de la zona a través de prescriptors que viuran, de primera mà, experiències gastronòmiques, culturals i tradicions pròpies de la comarca.

Vicente Benavent, periodista de la publicació internacional Condé Nast Traveler; Rubén Tapias, responsable del mitjà digital Valencia Bonita; Pau García, del bloc de viatges El Pachinko; el fotògraf de viatges Pasku Ferrer; Maria Jesús Tomé, del portal web Tusdestinos.net; Juan Guillen, creador digital del compte d’Instagram @guillenbri – “Viajero Aventurero”; Vicente Ferragud, creador del bloc personal de natura i viatges “Viaja con Ferra” i Oriana Brunori, redactora del portal mediambiental Samaruc Digital són els convidats i convidades a aquesta experiència immersiva en els costums i tradicions de la destinació turística Maestrat, ànima interior.

Itinerari d’activitats
i visites

El grup de periodistes i bloggers especialitzats començarà el recorregut a Sant Mateu, amb una visita guiada a l’Església arxiprestal del municipi, un monument clau a l’arquitectura gòtica valenciana declarat Patrimoni Nacional. Divendres al matí continuarà amb una visita a un celler referent en la mateixa localitat, on els assistents podran conèixer la història etnològica de la comarca i descobrir com es du a terme tot el procés d´elaboració i criança d’un dels productes estrela de la destinació turística, el vi. Els visitants podran degustar-ho en finalitzar la ruta pel museu i centre d´interpretació del vi.

Un altre producte clau a la gastronomia de Maestrat, ànima interior és l’oli d’oliva, per això diverses activitats contemplades per al cap de setmana girin al voltant d’aquest tresor gastronòmic. La primera és la visita al Museu Natural d’Oliveres Mil·lenàries “Pou del Mas”, situat a La Jana, els camps del qual allotgen més de 970 oliveres de més de mil anys d’antiguitat. El camí d´accés a la finca té la peculiaritat que coincideix amb el traçat de l´antiga Via Augusta romana. La primera jornada finalitzarà apropant-se a conèixer el municipi de Canet lo Roig, que conserva les empremtes dels antics pobladors ibers, romans i musulmans dotant l’entorn d’un gran valor històric i cultural.

Com a primera activitat del dissabte, està programada la visita a una finca d´oliveres i almàssera, de nou a Sant Mateu, al peu de la muntanya de la Bastida, on elaboren oli amb olives de la varietat picual, farga i morrut, i que podran tastar els visitants i experimentar nous sabors artesanals. Després d’aquesta visita, els travel bloggers i periodistes es traslladaran al municipi de Traiguera per comprovar la qualitat artística de la terrisseria del territori, acudint a un taller profesional on es podran veure demostracions de torn i trobar diferents mostres de ceràmica tradicional. A l’itinerari, no hi pot faltar una visita al popular Reial Santuari Verge Font de Salut de Traiguera, Bé d’Interès Cultural amb categoria de monument i vestigi del pas per Traiguera de les ordres de Montesa i els Hospitalaris.

Per finalitzar les activitats del cap de setmana, els assistents al Fam Trip gaudiran d´una visita guiada al Centre d´Interpretació del Molí de l´Oli, a Cervera del Maestre, situat en un antic molí d´origen medieval on es conserva la maquinària original: queixal, premses i gerres i on es pot recrear l´activitat quotidiana d´elaboració de l´oli de quatre segles arrere. Sens dubte, una altra mostra de la importància d´aquest producte tan valorat en el conjunt del territori.

Els prescriptors d’aquesta acció, en la que, a més de visites guiades, podran assaborir l’excel-lència de la gastronomia de la zona en restauants dels disferents municipis de l´itinerari, compartiran les seues impressions als seus mitjans per impulsar el coneixement de la zona i impulsar el turisme cap a la destinació turística Maestrat, ànima interior.

Esdeveniment subvencionat des del Pla de Dinamització i Governança Turística Maestrat, ànima interior.

Directe