Ximo Puig anuncia una nova convocatòria del programa Bo Viaje

També es prorroga l'ajuda per al turisme social en 2023 amb la finalitat de mantenir l'ocupació i desestacionalitzar el sector

Acte de lliurament dels Premis Turisme Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat una nova convocatòria del programa Bo Viaje així com la pròrroga de l’ajuda dirigida al turisme social en 2023, amb la finalitat de mantenir l’ocupació i donar suport a la desestacionalització del turisme.

Així ho ha manifestat en l’acte de lliurament dels Premis Turisme Comunitat Valenciana que la Generalitat concedeix anualment per a reconèixer a persones, entitats i institucions que hagin destacat per la seva labor en favor del turisme.

Durant la seva intervenció, el president ha qualificat el turisme de “peça clau del desenvolupament present i futur de la Comunitat Valenciana” i ha mostrat el seu propòsit d’augmentar la dotació per al programa Bono Viaje, del qual ja s’han beneficiat 260.000 valencianes i valencians. En aquest sentit, ha subratllat que aquest programa contribueix a dinamitzar el sector turístic i ofereix la possibilitat a la ciutadania de conèixer el territori de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha valorat l’acord aconseguit fruit del diàleg per a donar suport al turisme social, i ha assegurat que les administracions públiques “no poden mantenir-se al marge”, per la qual cosa ha reclamat polítiques de suport al sector i, en concret, “atendre els preus de mercat”, en referència al programa IMSERSO.

Finalment, ha instat el sector a continuar apostant per seguir “el full de ruta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible” i impulsar la sostenibilitat, la inclusió i la innovació amb noves accions i productes.

Premis Turisme

Els Premis Turisme Comunitat han reconegut en aquesta edició la vocació pel turisme, l’aposta per la sostenibilitat i l’accessibilitat integral, així com el desenvolupament d’iniciatives de màrqueting especialitzat i singular.

En concret, el guardó a la ‘trajectòria turística’ ha estat atorgat ex aequo al Congrés Universitat-Empresa de la Fundació Jaume I, pels seus 25 anys dedicats a transmetre coneixement; i a Toni Mayor Suárez, president de la patronal hotelera Hosbec. Aquesta categoria reconeix l’esforç i la dedicació al llarg dels anys en el desenvolupament d’iniciatives empresarials o de dinamització de productes turístics o destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

El Premi a ‘la formació, recerca i innovació turística’ ha estat concedit a l’escola de Paco Torreblanca, International School of Pastry Arts. Aquesta modalitat reconeix projectes innovadors que comportin un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat.

El reconeixement ‘A la promoció i comunicació turística’ s’ha atorgat al Benidorm Fest 2022. Aquesta modalitat reconeix les accions o campanyes de comunicació turístiques noves, tant des de l’àmbit de l’empresa turística com els destins, sempre que hagin suposat una millora clara del seu posicionament en els mercats mitjançant activitats de promoció que incideixin en els seus valors diferencials i incrementin el flux turístic.

En la modalitat ‘turisme sostenible’ s’ha reconegut a l’Hotel i restaurant Mar de Fulles a Alfondeguilla, per la seva contribució significativa al creixement econòmic sostenible, la generació d’ocupació i reducció de pobresa, l’ús eficient de recursos i la protecció del medi ambient; així com el foment dels valors culturals i la diversitat del patrimoni.

A més, Ocean Republik, Watersport Center ha estat la guardonat en aquesta edició en la modalitat de ‘turisme inclusiu’, en la qual es reconeix l’aposta per la millora de l’accessibilitat, i per posar en marxa iniciatives que desenvolupen el Codi Ètic del Turisme Valencià amb la implantació d’accions de responsabilitat social empresarial o corporativa.

https://youtu.be/qveCG_YSQVI
Acte íntegre de lliurament dels Premis Turisme Comunitat Valenciana

A més, aquesta edició de Premis Turisme Comunitat Valenciana atorga un esment especial per la seva important contribució a la promoció, comunicació i màrqueting turístic de la Comunitat a escala a Castelló.

També s’ha atorgat un esment especial, a títol pòstum a Rafael Pallarés, director de l’Hotel Voramar de Benicàssim, per la seva trajectòria professional en la qual va impulsar el vessant social i ambiental en la hotelería.

Directe