Morella i Ollantaytambo col·laboren en la promoció turística

Aquest poble peruà ha celebrat un encontre de pobles turístics de món on ha participat la capital dels Ports

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha participat en l’encontre de pobles turístics del món organitzat pel Ministerio de Comercio Exterior y Turismo del Perú a Ollantaytambo a través d’una teleconferència en directe. Aquest és un dels actes i col·laboracions que portaran a terme estes poblacions que han estat reconegudes per l’Organització Mundial del Turisme (OMT) com a Best Tourism Village (BTV) i han participat altes municipis de Brasil, Mèxic i Argentina.

La iniciativa Best Tourism Villages by UNWTO es va posar en marxa per fomentar el paper del turisme en la preservació dels pobles rurals i els seus paisatges, la seva diversitat natural i cultural, així com els valors i les activitats locals, sense oblidar la gastronomia.

A l’edició del 2021, s’ha atorgat el reconeixement de la iniciativa a un total de 44 pobles de 32 països de les cinc regions del món. Tots ells es caracteritzen pels recursos naturals i culturals, els enfocaments innovadors i transformadors, i el compromís amb el desenvolupament del turisme, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’exposició de l’alcalde s’ha basat, en primer lloc, en la candidatura que van realitzar a l’OMT per obtindre aquest reconeixement internacional. Aquest destaca una visió del turisme transversal, de sumar amb els altres sectors i treballar per a sostenibilitat, a més de donar a conéixer els atractius de Morella, així com les infraestructures i serveis municipals. També es va projectar un vídeo de la ciutat i altres sobre el Sexenni, ja que una part molt important que comparteix Morella i la ciutat peruana és la importància de la cultura i les tradicions.

L’alcalde ha destacat que “amb aquest reconeixement, que sols tenim 44 poblacions de tot el món, volem col·laborar amb la resta de municipis i posar en valor tots els atractius que ens caracteritzen”. Rhamsés ha explicat que “amb activitats com l’encontre d’Ollantaytambo compartim experiències i valoracions que ajuden a millorar a totes les poblacions i augmentar la qualitat d’estes destinacions turístiques”. Rhamsés ha volgut “agrair a José Ríos Coronel, alcalde distrital d’Ollantaytambo la seua invitació per a participar en el congrés i posar Morella com a exemple d’un referent turístic rural i d’interior”. Finalment, l’organització ha felicitat Morella pel seu treball i per la presentació. A més, tots els pobles tenen la clara voluntat de treballar junts per a millorar com a destinació i augmentar el benestar de la seua ciutadania.

Cal explicar que a més de fomentar el turisme de manera internacional, el projecte de Best Tourism Villages té diferents objectius amb les persones del territori, la prosperitat d’aquest i la sostenibilitat amb el planeta. Així, es busca reduir les desigualtats regionals en ingressos i desenvolupament, lluitar contra l’èxode rural i el despoblament, promoure la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i la joventut i potenciar l’educació i l’adquisició de destreses. També pretén promoure la transformació rural i enfortir la capacitat d’atracció, reforçar la governança a diferents nivells, les associacions i la participació activa de les comunitats, millorar la connectivitat, la infraestructura, l’accés a les finances i la inversió, impulsar la innovació i la digitalització i innovar en el desenvolupament de productes i la integració de la cadena de valor. Finalment, pel que fa al planeta, pretén promoure la relació entre els sistemes alimentaris sostenibles, equitatius i resilients i el turisme per a preservar la biodiversitat, la diversitat agrícola, el patrimoni cultural i la gastronomia local, fomentar la conservació dels recursos naturals i culturals i promoure pràctiques sostenibles orientades a un ús més eficient dels recursos i la reducció de les emissions i els residus.

Directe