Benicarló tanca temporada turística d’estiu amb xifres rècord

Amb nivells superiors als d’abans de la pandèmia, amb més de 13.000 visites a Tourist Info i una mitjana d’ocupació del 90%

Una platja de Benicarló, en una imatge d'arxiu

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha realitzat un balanç sobre la temporada de turisme d’estiu a Benicarló. Durant els mesos de juny, juliol i agost, un total de 13.042 persones han acudit a la Tourist Info per sol·licitar informació sobre Benicarló, xifra superior a la de 2019, de 11.760 visites. La majoria (87%) dels visitants eren d’origen estatal, concretament de Catalunya, Aragó, la resta de la Comunitat Valenciana i Andalusia. La resta de visitants (13%) era d’origen estranger i provenia de països com França, Regne Unit, Alemanya i Holanda.

Isabel ha indicat que «el turisme és un sector delicat, subjecte a esdeveniments com la pandèmia o la guerra d’Ucraïna, però tanquem una temporada en la qual els indicadors ofereixen una visió molt positiva». Cardona també ha volgut destacar la qualitat de la feina dels empleats del sector turístic i de la restauració.
Les demandes principals dels turistes han estat sobre les Festes Patronals, les activitats turístiques, l’agenda cultural i la gastronòmica. A més, enguany s’ha estrenat el servei d’una pantalla tàctil informativa disponible les 24 hores del dia, que ha rebut 583 consultes.

Pel que fa a les dades d’ocupació, la mitjana dels mesos d’estiu se situa sobre el 85%, amb un mes d’agost que donava xifres del 90%. Concretament, el Parador, únic hotel 5 estrelles de la ciutat, ha tingut una mitjana del 94% d’ocupació, mentre que la resta d’hotels s’han mantingut al 95% de capacitat. Pel que fa als apartaments, els indicadors apunten a xifres del 80%, a les pensions del 95% i al càmping del 94% de l’ocupació. L’hotel rural tancava el mes amb una mitjana del 87% de visitants sobre la seua capacitat.

Respecte de les activitats turístiques, els visitants han optat pel «sol i platja», però també el territori, el paisatge i els costums. Cardona ha destacat la gran resposta enfront de propostes com les visites d’art urbà, les rutes cicloturístiques i la ruta de senderisme a l’alba, que han estat molt demandades.

Quasi 240.000 banyistes han fet ús de les platges benicarlandes al llarg de l’estiu. Tant l’estat de l’aigua com l’estat de la sorra han sigut «excel·lents», com apunta la regidora de Turisme, i no s’ha hagut de tancar cap platja durant la temporada.

Pel que fa al servei de socorrisme, s’han hagut de realitzar 9 rescats, però tots ells han sigut satisfactoris. També s’han produït 307 assistències sanitàries, cap d’elles significativa. A la labor dels vigilants de les platges s’han sumat mesures preventives com els tallers de seguretat per a xiquets. Cardona ha conclòs que «ha sigut un estiu calorós, però no hem hagut de lamentar cap desgràcia humana a les nostres platges».

Amb el tancament de la temporada d’estiu, Isabel Cardona ha recordat l’evolució de la ciutat cap a un turisme cada cop més desestacionalitzat i ha recordat que amb l’arribada de setembre s’apropen cites de gran rellevància per a la ciutat com són les Jornades del Polp a Caduf i el Peix de Llotja (a partir del 26 de setembre), el gran esdeveniment gastronòmic promogut per la Diputació de Castelló, el 50 aniversari de les Falles a la ciutat, la Festa de Sant Antoni i la Festa de la Carxofa.

Directe