Alcalà-Alcossebre reprèn les visites guiades gratuïtes al castell de Xivert

També a l'ermita de Santa Llúcia

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre reprèn a partir del pròxim 24 de juny i fins a l’11 de setembre les visites guiades al castell de Xivert i a l’ermita de Saint Lucia, tots dos Béns d’Interès Cultural. Les visites són gratuïtes i no és necessari la reserva prèvia. Únicament ha d’acudir-se al punt de trobada i horari establert (aparcament del castell i entrada de l’ermita de Santa Llúcia) per a participar. Aquestes visites, que es realitzen de manera ininterrompuda tots els estius des de fa deu anys, compten amb una gran acceptació a causa del creixent interès pel patrimoni i les diferents accions de millora i promoció, tant del castell com de l’ermita.

En el cas del castell, les visites seran tots els dimecres i divendres, a partir de les 8.45 hores, des de l’aparcament al qual s’accedeix en vehicle des del nucli urbà d’Alcalà. Durant la visita, es detallen les diferents troballes arqueològiques realitzats al castell i es recorren els diferents punts de l’enclavament relacionats amb les diferents etapes històriques de les quals es conserven restes com la ibera, musulmana o templera. La visita finalitza en la Col·lecció Museogràfica d’Arqueologia Gaspatxera, situada en el CESAL d’Alcalà, per a comprendre la importància de les restes descobertes després de les diferents campanyes d’excavacions realitzades sota la supervisió del Servei d’Arqueologia de la Diputació Provincial, amb la novetat aquest any de l’exposició “Allò que la mar s’endugué” amb troballes localitzades a l’entorn de la Roca del Moro.

Les visites a l’Ermita de Santa Llúcia es realitzen els dijous, dissabtes i diumenges, de 9.00h a 13.30h. La visita inclou conèixer les restes del jaciment iber existent, visitar la capella barroca i el Centre d’Interpretació Etnològica-CIE en el qual s’exposen maquetes i material audiovisual sobre la riquesa històrica i arqueològica del jaciment.

La regidora de Cultura, María Agut, ha destacat que “cada any, són moltes les persones, visitants que passen les seves vacances en el nostre municipi o que ens visiten de manera puntual, que opten per aquestes completes visites, totalment gratuïtes. Des de l’Ajuntament, continuem potenciant-les per a donar facilitats a tots els que ens visiten perquè coneguen el nostre patrimoni”.

Directe