Morella, un dels pobles més bonic d’Espanya segons The Times

El prestigiós periòdic britànic estaca el Castell, les muralles o la gastronomia

El periòdic britànic The Times ha publicat un reportatge destacant els 20 pobles més bonics d’Espanya. La peça ha referenciat la ciutat de Morella com una d’aquestes viles. La llista està basada en aquelles localitats que formen part de Los Pueblos Más Bonitos de España.

En la peça s’explica el paper que l’associació realitza a l’hora de juntar totes les viles que compleixen els exigents requisits necessaris, composts per vora 30 criteris que inclouen l’existència d’artesans, l’harmonia de finestres i portes, tot i que el principal és comptar amb menys de 15.000 habitants i tenir un patrimoni natural o arquitectònic rellevant.

Dels 7582 municipis de menys de 15.000 habitants, Los Pueblos Más Bonitos de España només compta, de moment, amb 105 localitats, el que suposa un 1.4% del total. Aquest filtre ha servit per a que The Times puga identificar els 20 pobles més bonics, entre els quals està Morella en huitena posició.

Una advertència que es realitza al voltant d’aquestes viles és que, segons les mateixes paraules recollides en el reportatge, la majoria està lluny dels grans nuclis urbans, en les parts més profundes i rurals d’Espanya, oferint més caràcter que luxe i un encantador desdeny per la revolució digital.

De Morella es destaca el Castell, les muralles, els seus carrers i carrerons, a més de les tendes i la gastronomia.

Directe