Diputació vol que “Castelló Sènior” siga més rendible per a les empreses col·laboradores

Seria a partir de la temporada 2023-2024

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha anunciat que el Patronat Provincial de Turisme ja està treballant en la definició dels nous plecs de licitació del contracte de ‘Castelló Sènior’ pel qual es regirà a partir de la temporada 2023-2024 aquest programa de viatges per a persones majors per la província de Castelló. Segons ha explicat, «ja estem treballant en l’elaboració dels plecs de la nova licitació, en la qual necessàriament s’escometrà una modificació de les condicions que redunde en benefici de les empreses col·laboradores». Un treball per al qual, ha assenyalat, «estem en permanent contacte amb les empreses del sector». De fet, al llarg de 2021 ja va haver-hi reunions de la diputada de Turisme i del personal tècnic del Patronat amb les agències de viatges i les empreses que participen en el programa per a l’estudi de la introducció de millores en la nova licitació.

És un anunci que ha realitzat amb motiu de la seua presència en el Workshop de trobades professionals amb proveïdors turístics celebrat hui en en la capital de la Plana per l’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatge (AEVAV), en el qual ha volgut testimoniar «el seu suport i solidaritat amb un sector vital per a l’economia castellonenca, que està passant per serioses dificultats a causa de l’increment de la inflació i, molt especialment, dels costos de l’energia».

▸ Possibles ajudes
Ha sigut tan sols 24 hores després que el Patronat Provincial de Turisme decidira per unanimitat ajornar de manera provisional i per espai d’alguns dies l’aprovació de les bases reguladores per les quals es regirà l’accés als deu mil viatges de la temporada 2022-2023. Es tracta d’una decisió que s’adopta amb la intenció de «estudiar per la via d’urgència possibles compensacions a les empreses col·laboradores davant l’important increment de costos que estan patint per la pujada dels preus energètics i la inflació».

No obstant això, el president ha recordat que aquesta temporada resulta obligat respectar les condicions estipulades en el contracte de l’última licitació encara vigent, i que «l’objectiu continua sent que la campanya de viatges puga activar-se al maig, tal com estava previst».

▸ Col·laboració amb AEVAV
La Diputació de Castelló col·labora amb AEVAV en la realització de les seues activitats a la província. Entre elles, en l’elaboració d’un ‘fam trip’ o viatge de familiarització, en el qual agents de viatge de tota la Comunitat Valenciana fan un recorregut per diferents punts de la província per a tindre un coneixement de primera mà de la infraestructura turística de Castelló i actuar com prescriptors de Castelló com a destinació turística.

Directe