Morella presenta la programació d’activitats de tot el mes d’abril

L’entrega de la Creu De Santa Llúcia al Club de Bàsquet Femení Morella tancarà la programació de l’abril

Arriba el mes d’abril i, amb ell, les tradicionals vacances de Setmana Santa i Pasqua. D’aquesta manera, l’ajuntament de Morella junt amb les associacions locals, han preparat una completa programació que compta amb actes tradicionals d’aquestes dates. Aquestes es combinen amb activitats culturals i esportives per a tots els públics, amb una intensa agenda durant tot el mes. La programació comença amb les tradicionals tamborrades a partir del divendres i es recuperen les processons de Setmana Santa.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “aquest any ja es recuperen les processons i actes tradicionals de Setmana Santa i Pasqua, així com totes les activitats que envolten els dies festius d’aquestes dates”. L’edil ha explicat que “durant tot el mes hi haurà activitats infantils, culturals, esportives, tradicionals i festives i que tot el món disfrute de la ciutat i la seua activitat” i ha afegit que “a més, durant els dies festius des del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua, els monuments i museus estaran oberts”. Finalment, Rocío ha volgut “animar a la gent a participar en les diferents activitats que hem programat per al mes d’abril a Morella”.

Actes
tradicionals

Les activitats tradicionals de Setmana Santa i Pasqua comencen aquest divendres 8 d’abril amb la concentració de tambors i bombos a la plaça de l’ajuntament a les 20.00 hores. A continuació, tindrà lloc una cercavila fins a la plaça Colom i a les 00.00 hores, Rompuda de l’hora a la plaça de l’ajuntament. El Dijous Sant, 14 d’abril, celebració del Sant Sopar del Senyor a la Basílica Arxiprestal a les 17.30 hores i processó de la Passió del Senyor a partir de les 21.00 hores. El divendres, commemoració de la Mort del Senyor a les 18.30 hores a la Basílica i processó del Soterrament del Senyor. Finalment, el dissabte 16 d’abril a les 12.00 hores, concentració de tambors i bombos a la plaça Colom.

A més dels actes tradicionals, l’agenda del mes d’abril es completa amb moltes i variades activitats. El Concert de primavera de l’Associació Musical Mestre Candel, visites escolars a l’orgue de Turull com avanç del XXXIX festival internacional de música de Morella Ricardo Miravet, marxa senderista per a tots els nivells, presentació del llibre Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria, el VI festival de titelles Portsxinel·la, el XII Morella Sonora, Disconight XXL, Jocambient 2022, el Dia del Llibre, cinema i l’acte d’entrega de la Creu de Santa Llúcia al Club de Bàsquet Femení Morella completen la programació d’este mes. Aquesta és la màxima distinció de la ciutat, la qual s’entrega, tradicionalment, el 7 de gener, dia de Sant Julià i patró de Morella. A causa de la situació sanitària a l’inici de l’any, l’acte es va ajornar i ara tancarà l’agenda del mes d’abril.

Xarxa de Castell
i museus de Morella

Les dates de Setmana Santa i Pasqua incrementen l’afluència de visitants a la ciutat de Morella. D’aquesta manera, tota la xarxa del Castell i museus estarà oberta durant els dies festius, des del dijous 14 fins al dilluns 18 d’abril. El Castell de Morella comptarà amb un horari d’11.00 hores fins a les 19.00 hores de manera ininterrompuda. El Museu Temps de Dinosaures, la Presó del S. XV tindran un horari d’11.00 hores a 14.00 hores al matí i de 16.00 hores a 19.00 hores a la vesprada. Les torres de Sant Miquel obriran des de les 10.00 hores fins a les 14.00 hores i des de les 16.00 hores fins a les 19.00 hores. Finalment, les Sales Gòtiques de l’ajuntament alberguen l’exposició Morella y Joan Simó: fusión de tradición y Vanguardia, la qual es podrà visitar d’11.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 19.00 hores.

Directe