S’amplien els Punts Nets AVANT per promoure el turisme d’autocaravanes a l’interior

Els Ajuntaments poden sol·licitar la seua adhesió, amb una subvenció que pot arribar als 25.000 euros

El Punt Net AVANT de Cervera del Maestre

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) de la Generalitat, Jeannette Segarra ha anunciat l’ampliació de la xarxa Punts Nets AVANT amb una inversió de 815.700 euros dirigides als Ajuntaments per a “promoure el turisme d’autocaravanes a l’interior”.

Segons ha explicat la directora d’AVANT, el programa permet millorar les infraestructures de què disposen els municipis en risc de despoblació per a acollir el turisme d’autocaravanes, “la qual cosa suposa donar visibilitat a aquestes poblacions a més de millorar la seua activitat econòmica”.

Segarra ha fet aquestes declaracions després de la publicació, aquest dimarts, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de la convocatòria de subvencions destinades a la promoció i foment de la xarxa Punts Nets AVANT en els municipis en risc de despoblació en la Comunitat.

Aquesta xarxa pretén facilitar, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, la mobilitat de les autocaravanes, acostant a les persones usuàries cap a les comarques de l’interior de la Comunitat i especialment cap a aquestes localitats en risc de despoblació, “on podran gaudir de la seua gastronomia, patrimoni cultural i natural” ha asseverat.

Amb un import màxim de 25.000 euros per municipi, aquesta subvenció permet així mateix als Ajuntaments complir amb les exigències mediambientals de tractament de residus.

Es tracta d’àrees de servei, que les persones autocaravanistes localitzen a través de les seues aplicacions mòbils. En elles, les persones usuàries podran repostar aigua potable i buidar les aigües grises i les aigües negres.

Fomentar l’activitat
econòmica

Després d’un primer programa pilot desenvolupat l’any passat 2021 i del qual es van beneficiar sis poblacions (Cervera del Maestrat, Canet lo Roig, Benissuera, Otos, Benaixeve i Xera) amb un pressupost total de 60.000 euros, “el programa s’amplia amb la intenció d’arribar a tots els municipis en risc de despoblació que ho sol·liciten, per totes les possibilitats que poden oferir aquestes àrees” segons ha explicat Segarra.

La directora d’AVANT ha afegit que des de la Generalitat “volem contribuir al fet que aquests municipis traguen tot el seu potencial” i ha assegurat que fomentar la mobilitat d’aquestes autocaravanes, que circulen per l’interior de la Comunitat, “ajuda al xicotet comerç i a les empreses de turisme actiu, millorant l’activitat econòmica d’aquestes zones”.

Directe