Colomer lliura el distintiu acreditatiu de Municipi Turístic a Alcalà de Xivert

El secretari autonòmic de Turisme subratlla "l'esforç de l'ajuntament suposa el compliment de paràmetres qualitatius molt importants"

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcalde d’Alcalà de Xivert, Francisco Juan Mars, el distintiu que acredita al destí la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha subratllat “l’esforç d’Alcalà de Xivert per superar totes les exigències del nou Estatut del Municipi Turístic, que suposa el compliment de paràmetres qualitatius molt importants per a un destí”.

“La nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat vol construir un relat que ens permetrà competir amb les nostres singularitats en un mercat cada vegada més global”, ha explicat.

Colomer ha incidit en què “havíem d’obrir l’angular més enllà de les dades i mètriques quantitatives per a parlar d’una sèrie de compromisos que marquen la identitat i la voluntat de ser d’un destí, com a plans estratègics, transformació digital, intel·ligència turística, hospitalitat o qualitat”, i ha recordat una sèrie d’obligacions i compromisos lligades a la sostenibilitat, la cooperació i la governança, entre altres.

L’alcalde d’Alcalà de Xivert ha destacat que “som el tercer municipi de la província de Castelló que aconseguim aquesta condició, que no és només un reconeixement, sinó que aporta més oportunitats i posa en valor la nostra qualitat turística” i que “és fruit del treball constant i la mostra que tenim una idea clara del destí que volem ser i del camí que volem seguir”.

Lliurament dels
distintius Sicted

El secretari autonòmic i l’alcalde d’Alcalá de Xivert també han lliurat els distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destí (Sicted) a empresariat i entitats del municipi.

Alcalà de Xivert-Alcossebre compte en l’actualitat amb un total de 19 serveis distingits i està adherida al programa Sicted des de l’any 2016. Cal destacar que els distingits d’Alcalà de Xivert-Alcossebre representen el 9,7% del total de la província de Castelló i el 1,5 sobre el percentatge de la Comunitat.

Francesc Colomer ha destacat que “el Sicted representa al col·lectiu que compta amb la voluntat i el desig de ser sector turístic des de la profesionalizacion”, i que “hem de tenir uns codis i paràmetres de comportament per a construir un destí de qualitat, i el Sicted ens ajuda a mesurar-los i a treballar en equip”.

Per part seva, l’alcalde d’Alcalà de Xivert ha destacat que el sector turístic “sempre aprofita les oportunitats per a continuar avançant i millorant, la qual cosa suposa que tots sortim guanyant”.

Els tres nous serveis i empreses d’Alcalà de Xivert que han obtingut el distintiu Sicted són Inmoalcossebre, Restaurant Rosa’s i Restaurant Serra d’Irta.

A més, 15 entitats de la localitat han renovat el seu certificat: Albert Villas, Lloguer d’hamaques, ombres i patins Les Fonts, Casa Flor del taronger, Quiosquet Les Fonts, Complex Eurhostal, Gestions immobiliàries Airmar, Holala Sabor, Platja de les Fonts, Platja del Carregador, Platja del Moro, Platja Manyetes, Platja Romana, Platja Romana Park, Policia Local d’Alcalà de Xivert-Alcossebre i Tourist Info Alcossebre.

Directe