Vinaròs presenta a Fitur el seu nou full de ruta turístic

El nou Pla Estratègic serà la base per a aspirar a obtenir fons Next Generation de la UE

Vinaròs treballa des de fa uns anys en un full de ruta per a convertir-se en una ciutat intel·ligent d’avantguarda, entrant a formar part de la xarxa DTI de la Comunitat Valenciana on ha aconseguit el nivell més avançat de la xarxa (nivell 3), permetent-li a més formar part de la xarxa nacional de Smart Destinations de Segittur de la Secretaria d’Estat de Turisme des l’abril de 2019.

Durant aquests anys ha participat activament en el testatge de pilots DTI de la mà de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, INVAT•TUR i ha implantat solucions tecnològiques que li han permès posicionar-se com un destí segur, com el projecte de platges intel·ligents, la posada en marxa d’una aplicació per al control d’aforament en platges o el testatge d’una eina de màrqueting de influencers per a destinacions turístiques.

Vinaròs acaba de finalitzar el Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent 2022-2025 amb l’ajuda de la consultora Kalmas Gestión Empresarial, empresa especialitzada en destinacions turístiques intel·ligents, sostenibilitat, i medi ambient. En el Pla Estratègic, els objectius generals són potenciar i posicionar a Vinaròs com un destí innovador i dinàmic que aconseguisca acostar-lo encara més a una transformació total en DTI. El Pla Estratègic compta amb vuit eixos estratègics integrats en 13 àmbits d’actuació, i al seu torn en 24 accions totals per al municipi, que seran dutes a terme entre 2022-2025.

Aquest document servirà de guia, a més, per a presentar-se a la pròxima convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística pertanyents als fons Next Generation, el termini dels quals està obert fins al 30 de març. Aquests fons permeten subvencionar actuacions en quatre eixos, transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

En la convocatòria extraordinària de 2021, 11 destins de Comunitat Valenciana han estat seleccionats per a posar en marxa diferents actuacions durant els pròxims tres anys. L’Ajuntament de Vinaròs treballarà en la redacció de la memòria per a presentar un projecte vertebrador de tot el municipi, que permeti realitzar actuacions en aquests quatre eixos i que posicione a la destinació turística com un dels municipis més avançats en la gestió intel·ligent.

Vinaròs, ha aprofitat la seva presència en Fitur per a explicar als assistents les línies generals d’actuació en aquest nou Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent 2022-2025 el qual ha suscitat un gran interès entre els assistents.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha subratllat la necessitat que “Vinaròs continue treballant en un full de ruta que posicione al destí com una ciutat d’avantguarda en matèria d’intel·ligència turística i adaptada als Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS, de l’Agenda 2030 de l’ONU, la qual cosa ens permetrà tenir un millor punt de partida per a la nostra candidatura a obtenir una Pla de Sostenibilitat Turística en la convocatòria de 2022”.

Directe