Ajudes de 570.000 euros per als festivals tradicionals i de nou format

José Martí destaca que la província eixirà enfortida de la pandèmia com a destinació turística de festivals

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, s’han entrevistat en Fitur amb les empreses organitzadores dels grans festivals de la província per a definir estratègies de col·laboració que ajuden a continuar enfortint a Castelló com a destinació turística de festivals. Martí s’ha referit a «la capacitat de resiliència d’un sector que, en moments extraordinàriament complicats, ha sabut reinventar-se per a resistir».

Es refereix a l’aparició dels festivals de cicle apareguts en els moments en els quals hi havia importants restriccions, un nou format amb concerts de menor aforament programats en diverses jornades no consecutives i espaiades en el temps. Una iniciativa que «contribuirà a enfortir el posicionament de la província com a destí musical, en un any com l’actual en el qual tot fa indicar que serà viable el retorn dels grans festivals». Una volta que «ara sí que és possible i que resulta un extraordinari complement al turisme de sol i platja».

El president també ha fet referència a la importància de la labor desenvolupada per la diputada provincial, Virginia Martí, en els moments més complicats de la pandèmia, en els quals va articular ajudes de 120.000 euros a cadascun dels festivals que van decidir acollir-se a aquestes.

Sobre aquestes subvencions, la diputada ha explicat que «es van posar en marxa per a ajudar les empreses organitzadores a mantindre’s actives, a fi que puguen tornar a programar els seus festivals en 2022».
A més, ha explicat que «continuem treballant per a consolidar els grans esdeveniments de la província i atraure altres nous». Per això, «recuperarem el tradicional concurs de patrocini de grans festivals, amb una dotació econòmica de 420.000 euros, i activarem una nova de 150.000 euros per als festivals de cicle».

Directe