Diputació promocionarà a Fitur la Ruta de Sabor o els festivals

José Martí i Virginia Martí van a Madrid per a “deixar patent que és el moment que Castelló es convertisca en un destí d'experiències de qualitat per al turista”

Fitur, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló traslladarà a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de 2022, que se celebrarà del 19 al 23 de gener, la ferma aposta del Patronat Provincial per reforçar les propostes gastronòmiques, el cicloturisme i les proves esportives relacionades, al costat de la recuperació dels festivals de música després de la seua cancel·lació aquests dos últims anys a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19.

El president de la Diputació, José Martí, i al diputada de Turisme, Virginia Martí, acudiran a Madrid la setmana que ve per a deixar patent el clar suport de la institució provincial a un sector essencial per a les comarques castellonenques, “que ha passat sens dubte per un moment complicat i que treballa de manera intensa per recuperar el seu nivell d’activitat”, tal com ha assenyalat José Martí.

Tant el president com la diputada consideren que, després d’aquests dos anys complicats a causa de la pandèmia, i amb tota la prudència que correspon, “hem de deixar patent que és el moment que Castelló faça un pas més per a convertir-se en un destí d’experiències de qualitat per al turista”.

Aquest retorn gradual a la normalitat, que sens dubte ve reforçat per la campanya de vacunació que s’ha desenvolupat a Espanya, té un clar exemple amb el retorn dels festivals de música que han portat el nom de la província per tot el món, com és el cas del FIB, l’Arenal o el Rototom, d’aquí ve que siga un de les baules de l’oferta d’enguany en comptar amb el clar suport de la Diputació.

Al costat d’això, l’aposta pel cicloturisme i els esdeveniments esportius relacionats, perquè la idea és continuar defensant que Castelló és una província única per a la pràctica d’aquest esport, amb una dualitat costa-interior que poc ha de res ha d’envejar a altres destins nacionals. Entre ells sobreïxen proves de la categoria de la Mediterranean Epic, una carrera UCI de quatre dies prevista per a aquest mes de febrer, o la Mediterranean Extrem.

I, com no pot ser d’una altra manera, la gastronomia serà una de les principals potes de la proposta turística de la província a través del seu club de producte Castelló Ruta de Sabor. 57 noves empreses productores i de serveis turístics de la província de Castelló van obtindre l’any passat el distintiu amb el qual s’acredita el seu nivell de qualitat i especialització en matèria de turisme gastronòmic.

Amb aquestes noves incorporacions, la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ conjumina a 375 empreses de la província, diferenciant els aliments de 144 productors i el producte turístic gastronòmic de 231 establiments que aposten per la gastronomia local, els productes locals i especialment pels productes també acreditats per la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. L’apartat gastronòmic comptarà a més amb el clar suport als establiments de la província amb una estrela Michelin, unit al reforç de la gastronomia innovadora i al turisme d’experiències.

El Patronat Provincial de Turisme es convertirà a més en l’escenari per a agafar les propostes turístiques dels municipis de la província, que aprofitaran Fitur per a donar a conéixer les seues novetats per al present any en diferents des del dimecres 19 al divendres 21 de gener.

Directe