“Els 3 Reis” es reuneix amb Miquel Iceta

Els alcaldes de Morella, Tortosa i Alcanyís busquen l'impuls del consorci amb el Ministre de Cultura

“Els 3 Reis” es reuneix amb Miquel Iceta
Ripollés, Urquizu i Roigé, a Madrid

El Ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; l’alcaldesa de Tortosa, Meritxell Roigé; l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu, i el 1r tinent d’alcalde de Tortosa, Enric Roig, s’han reunit avui a Madrid. El motiu d’aquest encontre ha sigut el d’impulsar la promoció d’aquestes tres ciutats amb el projecte del Consorci dels 3 Reis, el qual posa en valor el potencial patrimonial, cultural i arquitectònic del territori. Així, la reunió ha servit per a plantejar projectes conjunts en matèria de patrimoni i programació cultural.

Rhamsés ha destacat que “ha sigut una reunió molt important per a impulsar el projecte del Consorci dels 3 Reis que posa en valor tot el patrimoni de Tortosa, Alcanyís i Morella” i ha afegit que “aquestes ciutats, allunyades de les capitals de província, fan un gran esforç per mantindre una programació cultural durant tot l’any, per la qual cosa és molt important el suport, en este cas, del Ministeri de Cultura”. L’edil ha explicat que “s’han plantejat projectes conjunts entre les tres ciutats per a potenciar aquest territori i comptar amb l’adhesió del ministeri per a portar-los a terme”. Finalment, ha volgut “agrair al ministre Iceta que ens hagi rebut per a escoltar aquestes propostes de col·laboració entre les tres localitats”.

El Consorci dels 3 Reis és un projecte que va nàixer l’any 2000 i es va promoure pels ajuntaments d’Alcanyís, Tortosa i Morella. Aquest pretén impulsar el ric patrimoni cultural i natural que comparteixen les tres localitats en la zona de confluència de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya. Així, els objectius i funcions del Consorci dels 3 Reis pretén recuperar i condicionar infraestructures, gestionar el desenvolupament de les actuacions de rehabilitació i manteniment dels serveis u de les infraestructures de la ruta, actuar d’interlocutors amb les administracions públiques, realitzar els estudis per al correcte desenvolupament de la zona, establir col·laboracions i convenis i coordinar, fomentar i desenvolupar iniciatives i activitats en favor d’aquestos objectius.

Directe