El Castell de Morella supera els 82.000 visitants en 2021

La resta d’espais culturals i museístics també tenen un fort augment respecte a l’any anterior, marcat per la pandèmia

Acabat l’any 2021, en el que Morella ha obtingut l’important reconeixement per part de l’Organització Mundial del Turisme com un dels millors destins rurals del món, coneixem les primeres dades estadístiques dels espais culturals visitables de la ciutat i deixen un balanç molt positiu en quan a nombre de visites i demostren la fortalesa i consolidació turística de Morella en un any encara marcat per la pandèmia i que ha suposat un fort augment respecte 2019.

En tots els espais museístics de gestió municipal s’han superat les 130.000 visites, igualant quasi els registre precovid. Una altra dada molt destacable és l’ús de l’àrea d’autocaravanes que ha rebut, per primera vegada en tota la seua història, més de 4.300 vehicles.

En el cas del Castell de Morella s’han registrat un total de 82.894 visitants, suposant un increment del 39% respecte 2020. Respecte a l’any 2019 suposa una baixada però cal tenir en compte que aquest es tracta de l’any amb rècord de visites. Així i tot 2021, dins de la sèrie històrica, està molt per damunt de la mitjana.

El Museu Temps de Dinosaures també ha presentat unes xifres molt elevades fregant els 27.000 visitants i per tant, quasi igualant les de 2019. Respecte a l’any anterior suposa un augment del 81%.

Un espai que es va obrir al públic en 2019 i que està tenint molt de públic és la presó i, de fet, en 2021 ha tingut un fort augment de visites arribant a més de 13.000, el que suposen més que doblar les de 2020 que van ser poc més de 5.000. Per últim, també calen destacar les Torres de Sant Miquel que, tot i que durant molts de mesos de l’any han estat tancades, han arribat a 7.025 visites.

Cal tenir en compte que tots els espais visitables han sigut adaptats i organitzades les seues visites als protocols front la pandèmia, el que en moltes ocasions suposa una reducció d’aforaments i en este 2021, degut a la situació sanitària, no s’ha comptat amb un nombre important de visites provinents de programes de grups.

Autocaravanes

El tipus de turisme lligat a l’autocaravana, com es va veient en l’evolució dels últims anys i més per la pandèmia, està augmentant exponencialment. Cal recordar que Morella va ser l’any 2005 el primer municipi de tota la Comunitat Valenciana en comptar amb un espai públic municipal per poder albergar, amb les correctes condicions, este tipus de vehicles.
Amb un total de 4.316 autocaravanes comptabilitzades, esta xifra suposa un rècord des de que es prenen dades, suposant un increment del 68% respecte el 2020 i d’un 40% respecte 2019.

L’Alcalde de Morella ha volgut ‘’agrair el treball de tot el personal de cultura i turisme, així com de tot el sector empresarial, per consolidar i enfortir Morella com a destí turístic i tenir estes xifres tant positives en quant a nombres de visitants’’. A la vegada ha remarcat que ‘’hem de continuar treballant en la línia de la qualitat, la innovació, afrontant reptes com l’ocupació, així com continuar millorant serveis’’.
Sobre els espais dels que hem conegut les dades ha avançat que ‘’este 2022 volem impulsar un projecte important en la zona d’autocaravanes, així com una nova experiència turística en el museu de dinosaures lligada a les noves tecnologies i el públic familiar.’’

Directe