L’Alt Maestrat Human Land millora l’experiència del visitant amb la renovació de panells informatius

A més, s'han instal·lat set nous panells que milloren l'experiència de totes aquelles persones que desitgen visitar la comarca

isitar els punts patrimonials més importants d’Ares, Albocàsser, Benassal, Catí i Culla és més fàcil que mai. La comarca de l’Alt Maestrat compta ara amb panells informatius totalment renovats situats en els principals monuments de la zona. A més, s’han instal·lat set nous panells que milloren l’experiència de totes aquelles persones que desitgen visitar la comarca, en ampliar-se considerablement els punts patrimonials a visitar i, per tant, l’oferta turística. La idea empresa per l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land, integrada pels cinc pobles esmentats anteriorment, ha reconvertit l’experiència del visitant amb la renovació dels panells que ja s’havien fixat anys arrere, ara amb una imatge cohesionada entre ells i un disseny més modern i accessible amb imatges i informació que també s’ha actualitzat. Es tracta, doncs, d’una constatació que el turisme a l’Alt Maestrat augmenta amb el pas del temps. De fet, s’han col·locat fins a 32 panells informatius, però el cridaner és l’ampliació del catàleg de panells en set unitats, mitjançant els quals els visitants ara podran informar-se i contemplar racons l’esplendor dels quals mereix una visita.

Les novetats d’aquest projecte se centren, principalment, en la incorporació dels recursos d’Albocàsser a la xarxa de panells, concretats a la Font de Na Tosca, Font de Mas de Brusca, el Calvari, l’Ermita de Sant Miquel i l’Ermita de l’Esperança. A més, a Ares s’ha afegit un panell a la Cova del Castell, mentre que a Catí s’ha fet honor al lloc on Sant Vicent Ferrer va predicar fa ja més de 600 anys en un dels seus viatges per l’Alt Maestrat.

Juntament amb aquestes novetats, que han aconseguit renovar la imatge de tots els recursos turístics de la comarca, una de les majors sorpreses que es podran trobar els visitants de l’Alt Maestrat són les taules explicatives i contextuals que s’han situat en miradors naturals excepcionals de Culla i Benassal, just enfront de les ermites deSant Cristòfol a Culla i de Sant Cristòfol i Sant Roc a Benassal. Tres taules amb informació de l’orografia de la pròpia comarca i les veïnes que s’observen en la distància, però que també ofereix informació de les ermites situades just al costat. Amb la incorporació d’aquestes tres taules en el projecte s’amplia el potencial turístic de la comarca, en el sentit que se li atorga una importància cada vegada més gran al patrimoni paisatgístic de la zona.

El projecte global, ara ampliat en set panells i 3 taules, cerca facilitar la visita als pobles marcant els punts imprescindibles que s’haurien d’admirar. Els punts patrimonials com ermites o esglésies abunden per formar part de la idiosincràsia dels pobles. Però també formen part del catàleg moltes construccions civils a partir de les quals podem estudiar la història de les localitats, com la Llotja de Catí o la Nevera d’Ares. Així doncs, també hi ha panells que contenen la informació més indispensable i general de cada poble, localitzats en les places i zones més transitades de cadascun. L’experiència del visitant en territori Human Land és hui més satisfactòria que mai.

Directe