El balanç de la temporada turística a Benicarló mostra la recuperació del sector

La mitjana d’ocupació de juny a setembre ha estat del 68%, una xifra que s’aproxima molt a les dades anteriors a la pandèmia

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha presentat avui el balanç de la temporada turística d’estiu a Benicarló, que va finalitzar oficialment el passat 3 d’octubre però que s’ha allargat amb un pont d’octubre poc habitual que ha permés als visitants gaudir de les Falles però també de les jornades gastronòmiques del Polp a Caduf i Peix de Llotja i de la resta de la potent oferta gastronòmica i cultural de Benicarló.

«Efectivament, aquests dies de festa ens ajuden a desestacionalitzar el turisme i ens permeten reforçar la recuperació d’un sector que ha patit un daltabaix turístic en l’últim any i mig», ha dit la regidora en referència a la crisi ocasionada per la pandèmia.

«A pesar de tot —ha explicat Isabel Cardona—, si prenem com a referència les dades de 2019, les últimes en una situació turística normal, podem dir que aquest 2021 ha estat un any bo».

Així, la mitjana d’ocupació dels allotjaments turístics reglats (hotels de 4 estrelles, hotels de 2 i 3 estrelles, pensions, càmpings i apartaments), ha estat del 68% des del juny fins al setembre. Els mesos de juny i juliol (encara molt marcats per les restriccions) van registrar una mitjana del 39% i del 78% respectivament, mentre que a l’agost s’ha notat una recuperació més accelerada, amb un 93% d’ocupació. El setembre ha registrat el 62% d’ocupació.

Pel que fa a les visites a la Tourist Info, de juny a setembre s’han rebut 13.096 visitants, la gran majoria procedents d’Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, País Basc i Madrid. A nivell internacional, el públic francés és el predominant.

«Sabem que no totes les persones que venen a Benicarló passen per la Tourist Info —ha reconegut la regidora—, però les dades de les visites als punts d’informació sí que ens permeten fer-nos una idea de com s’està recuperant el turisme».

Sobre les dades relacionades amb el servei de socorrisme, la regidora ha detallat que enguany s’han hagut de lamentar dos morts a la platja del Morrongo i que la resta d’actuacions del servei ha estat relacionades amb incidents lleus com ara ferides o picadures. «En general, els banyistes han respectat la senyalització de les banderes i la normativa covid», una tasca a la que han contribuït l’equip de socorristes i també els agents informadors contractats per la Generalitat.

Pel que fa a la iniciativa de Platges Sense Fum que s’ha posat en marxa aquest estiu, Isabel Cardona ha conclòs que «ha funcionat bé, tot i que som conscients que cal fer molta més pedagogia i insistir en què les platges les hem de poder gaudir totes i tots».

Sobre la qualitat de les aigües i de l’arena, la regidora ha assegurat que han estat tot l’estiu «en un nivell bo i excel·lent, segons els paràmetres de la Generalitat» i ha agraït el treball de la Brigada d’Obres i Serveis, que s’ha encarregat del manteniment de l’arena.

Finalment, en relació a les activitats turístiques programades des de la Regidoria de Turisme, Isabel Cardona ha subratllat que «la demanda ha estat considerable, tenint en compte que ens hem limitat a organitzar visites turístiques i contacontes amb aforaments limitats, per tal d’evitar aglomeracions».

En conjunt, la regidora ha remarcat que «tenint en compte tot això, no podem més que estar satisfets per les dades».

Directe