Peníscola espera un 75% d’ocupació hotelera al mes de setembre gràcies a l’agenda cultural i festiva

La patronal turística local té previsions d'aconseguir-ho fins a la tercera setmana del mes

Peníscola, en una imatge d'arxiu

Peníscola ha finalitzat el segon dels mesos de la temporada alta turística, amb una ocupaciónmedia en hotels per damunt del 85%, tal com ha informat l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de la ciutat, dada que confirma el President de l’Agrupació d’Empresaris Turístics, Agretur, Francisco Ribera, destacant el creixement respecte al mateix període del passat any.
Malgrat situar-nos encara per davall de les dades d’estius d’abans de la pandèmia, el balanç és raonablement positiu.

La regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París, ha destacat la importància de comptar amb la totalitat de places hoteleres obertes, circumstància que – com també ha destacat Ribera-, contrasta amb la situació d’altres destinacions turístiques espanyoles, amb elevades xifres d’hotels tancats.

“El bon comportament de la demanda interna està facilitant que destins com el nostre, eminentment familiar, amb un turista molt fidel i majoritàriament de dins de les nostres fronteres, estiguem tenint un estiu de dades en positiu” ha destacat la edila, traslladant a Ribera la seua felicitació per les dades registrades en els dos primers mesos de la temporada alta estival, “encara més a la vista de les xifres que llancen altres destins competidors del nostre litoral, en els quals hi ha fins i tot hotels en venda” ha destacat. En aquesta línia, París ha volgut destacar l’esforç de l’empresariat turístic local, “que s’han estat esforçant per acaronar als nostres turistes durant anys, fruit de la qual cosa el 70% de qui ve, repeteix” ha assegurat, apel·lant a l’us dades de fidelització al destí.

Les previsions per a aquest mes fan augurar la continuïtat d’aquesta tendència, tal com ha comunicat Ribera, apuntant a ocupacions fins a la tercera setmana del mes d’al voltant del 75% als hotels de la ciutat.
L’ocupació en apartaments turístics podria superar aqueixa xifra, seguint la tendència dels mesos anteriors, segons estimacions de l’agrupació empresarial i l’oferta de restauració llança també bones xifres el mes d’agost així que manté l’optimisme amb les previsions per al mes de setembre, en el qual l’agenda està repleta d’activitats culturals i festives, programades dins d’Una Mar de Festa.

Informació turística atén
800 consultes al dia durant l’agost

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç de la tasca de l’equip d’informadors turístics amb els quals compta la localitat, al llarg del mes d’agost. Les xifres són “molt positives” tal com ha valorat l’edil de l’àrea en el consistori, Raquel París, confirmant que la xifra de consultes ateses tant en taulells, com a través del correu electrònic i el telèfon, s’acosta a les xifres registrades prèvies a la pandèmia, arribant fins a les 24.169, la qual cosa suposa una atenció mitjana diària d’al voltant de 780 consultes.

Concretament s’han registrat més de 20.000 consultes de turista nacional, dada que sextuplica la xifra que llancen les consultes del turista procedent de fora de les nostres fronteres i que ascendeixen a quasi 4000.
Més de la meitat de les consultes fan referència a les platges i les activitats culturals programades en el destí; seguits per l’oferta gastronòmica local i l’oci.

“Les xifres d’aquest mes d’agost suposen un acostament i recuperació important de dades, respecte a les xifres anteriors a la pandèmia. La valoració del servei és sempre extraordinari per part dels usuaris i en aquests moments la informació és molt important per a gaudir del destí amb tranquil·litat i seguretat” ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París.

Enguany, a conseqüència de les restriccions de les normes sanitàries per a l’ús d’espais públics i dependències municipals, l’àrea de Turisme únicament ha obert al públic dos punts informatius, on es concentra l’activitat de la informació turística en taulell, l’oficina d’informació turística central, situada en el Passeig Marítim i l’oficina de Peñismar, situada en l’extensió turística de la localitat. En ambdues es compta amb un nodrit grup d’informadors que es reforça a l’estiu amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme, la subvenció del qual facilita la incorporació de dos informadors més al llarg de la temporada estival.
L’alcalde, Andrés Martínez, ha destacat “la important tasca de recepció de visitants que realitzen les oficines d’informació turística”, a que els seus informadors ha agraït l’esforç realitzat en la recuperació de les xifres del servei.

Directe