Peníscola rep la distinció com a integrant de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents d’Espanya

Es reivindica la seua aposta per la intel·ligència turística a Fitur

En el marc de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París, ha assistit a l’acte organitzat per la Secretaria d’Estat de Turisme en el qual s’ha fet lliurament dels corresponents distintius a les destinacions que integren la Xarxa Estatal de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

La regidora ha recollit la distinció de mans de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, en presència del secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, que ja va visitar la localitat castellonenca el setembre de l’any passat.

Peníscola està integrada en la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents des de 2018, “en una aposta estratègica per incorporar la intel·ligència turística a la gestió de present i de futur de la nostra destinació; estant convençuts de la importància de treballar en termes de rendibilitat social, enfocats en la sostenibilitat” ha explicat Raquel París.

Peníscola forma part d’aquesta Xarxa després d’haver-se realitzat, per part de SEGITTUR, un diagnòstic de la destinació en el qual es van avaluar més de 400 paràmetres relacionats amb l’accessibilitat, la sostenibilitat i la tecnologia.

D’aquesta manera, la localitat ha iniciat el camí cap a la seua transformació en Destinació Turística Intel·ligent mitjançant la realització de l’Informe Diagnòstic (2018) i, posteriorment, el Pla d’Acció (2019) per a la seua conversió en DTI, tot això en línia amb la metodologia de la Secretaria d’Estat de Turisme.

L’any passat va començar la implementació de polítiques i inversions en aquest sentit, en compliment del Pla d’Acció, “compromesos amb continuar impulsant projectes que ens facen més competitius” ha incidit la regidora.

Una de les accions dutes a terme, conjuntament amb l’àrea de Modernització de l’Ajuntament, ha completat la transformació de la seua informació en línia per a adaptar-la i fer-la accessible a tots els usuaris, també per a aquells que compten amb discapacitats sensorials.

Concretament, a través de la implementació de la tecnologia específica, tant en la pàgina web d’informació municipal www.peniscola.org, com en el portal turístic www.peniscola.es s’han inclòs funcionalitats recomanades per l’Observatori d’Accessibilitat, afavorint-ne així la inclusió.

Les noves webs inclusives compten amb noves maneres de navegació, la manera teclat, per a persones amb discapacitat visual, que permeten als usuaris navegar amb un nombre reduït de tecles; la manera dialogant, per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors, que permet navegar parlant-li al web; la manera de modulació de so, per a persones amb dificultats per a vocalitzar o paràlisis severes; la manera de navegació amb lectors de pantalla, o la manera de navegació a través de polsadors.

Directe