Les oficines de turisme han rebut un 10% del total de consultes telemàtiques al 2020

Al llarg de tot l'any, el personal d'informació turística ha resolt més de 36.000 consultes

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç de la tasca de l’equip d’informadors turístics amb els quals compta la localitat, al llarg de 2020. Les xifres són “les esperades després d’un any atípic i marcat per la pandèmia” ha valorat la regidora de l’àrea en el consistori, Raquel París, qui ha confirmat que la xifra de consultes ateses tant en taulells, com a través del correu electrònic i el telèfon, ha experimentat un descens substancial, la qual cosa suposa un terç aproximadament de les consultes anuals habituals.

Concretament s’han registrat un total de 36.889 consultes, de les quals 405 han sigut resoltes a través del correu electrònic, 3017 a través del telèfon i 33.467 en taulell.

“Aproximadament el 10% de les consultes han sigut no presencials, la qual cosa testifica un major interés dels usuaris del servei possiblement abans d’emprendre el seu viatge, davant la incertesa dels canvis normatius i restriccions durant l’estat d’alarma” ha valorat la regidora.

La major part de les consultes es concentren en els mesos de juliol, agost i setembre “mesos en què la mobilitat ja estava permesa i previs a la segona ona de contagis registrada durant el mes d’octubre”, ha explicat.

El municipi compta amb tres punts d’informació turística al llarg de la temporada d’estiu i manté l’atenció al públic en l’oficina central al llarg de tot l’any.

En aquest any, no obstant això, l’àrea de Turisme ha optat per obrir únicament dos dels punts informatius, davant la previsió de comptar amb un menor nombre d’usuaris del servei.

En col·laboració amb l’àrea de Personal, es van equipar les oficines i el seu personal de dispositius de seguretat, senyalització, mampares i equips de protecció per als informadors “amb l’objectiu de garantir la seguretat tant de l’equip com dels visitants i turistes demandants d’informació” ha assegurat París.

A més, enguany s’ha comptat amb un equip d’informadors en via pública gràcies a la posada en marxa d’un pla d’ocupació municipal al qual es va sumar un equip posat en marxa per Turisme Comunitat Valenciana “el que inequívocament va contribuir al fet que els usuaris de les nostres platges comptaren amb major informació in situi pogueren resoldre molts dels seus dubtes sense haver d’acudir a les oficines d’informació turística” ha ampliat.

El personal de les Tourist Info s’amplia en funció de les necessitats del servei i enguany l’Ajuntament ha comptat, novament, amb la una aportació econòmica de la Diputació Provincial de Castelló per a aquest reforç a través del Patronat Provincial de Turisme.

La regidora de l’àrea, durant el balanç de les dades, ha volgut reconéixer l’important treball de l’equip d’informadors turístics i informadors en via pública “en un any tan complicat i diferent, en el qual resoldre dubtes i garantir informació fiable era fonamental per a la tranquil·litat de tots” ha conclòs

Directe