Fitur canvia la seua data i finalment se celebrarà al maig de 2021

Ifema vol dedicar la pròxima edició a la recuperació del turisme

La fira turística de Madrid, en una imatge d'arxiu

El comitè organitzador de Fitur ha anunciat que la pròxima edició no se celebrarà al gener, com és tradicional. Sinó que el seu nou calendari serà entre el 19 i el 23 de maig del 2021. L’equip organitzador va assenyalar que aquest canvi permetrà preservar «el seu alt impacte internacional» i s’afavorirà la trobada professional d’empreses, països i destinacions, així com l’impuls de l’activitat turística mundial.

Ifema va expressar la intenció de destinar la pròxima edició «a contribuir a la recuperació del turisme, optimitzant la seua capacitat de convocatòria i tractant d’enriquir els seus continguts especialitzats i els nous nínxols de negoci». A l’hora d’anunciar els canvis van recordar que Fitur compta amb el suport unànime de la indústria turística d’Espanya, així com que es tracta de la segona fira més important del món i primera en el seu impacte en l’àmbit iberoamericà en l’actualitat. Ja que cada edició reuneix a més de 11.000 empreses de 165 països, així com representacions oficials de gran part de les nacions del món.

Cal destacar que és també el major esdeveniment al país entorn del negoci turístic, amb més de 250.000 assistents de tot el món, i destaca a més quant a innovació i promoció de nous segments de turisme, lideratge tecnològic en gestió, i eina de transferència de coneixement.

Reaccions front
al canvi

La modificació de dates no ha suposat una sorpresa per als actors del sector en la Comunitat i Castelló. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ja va indicar que els efectes del coronavirus «estan causant incertesa per a tot aquest tipus d’esdeveniments».

Una vegada sabudes les noves dates de Fitur, Colomer va expressar que caldrà asseure’s «amb el sector, els territoris i marques» per a establir «l’aposta promocional» a desenvolupar. Una estratègia que passaria per continuar incidint en les eines digitals per a mostrar els diferents destins. Per al representant de la Generalitat, «ara el més important és preservar el teixit productiu de l’empresa turística», mitjançant iniciatives com el Bo Viatge.

El president de Ashotur, Carlos Escorihuela, va esmentar per la seua part que les noves dates de Fitur «no semblen les més idònies, perquè ja estarien dins del començament de la temporada, en el cas que es complisca l’expectativa de començar a la primavera». Encara així, reconeix que mantindre aquesta cita al gener haguera suposat «tindre una assistència molt escassa», a causa de la situació sanitària que s’espera a Madrid per als pròxims mesos, i per la continuïtat de les restriccions per al trànsit aeri que patirien els participants i gent que cada any acudeix per a fer els seus negocis.

El dirigent de l’agrupació provincial va considerar que tindre aquesta fira al maig «serà un bon senyal, i també implicarà canvis en l’estratègia», en estar menys dirigida al segment professional, i enfocar-se en canvi al visitant final. «A més, esperem que per a aqueix moment Castelló puga continuar oferint la seua imatge de destí ben posicionat com a territori amb menys efecte pel coronavirus», tal com marquen els indicadors sanitaris en les últimes setmanes.

Directe