El turisme nacional té a Morella xifres semblants als anys anteriors

Les primeres setmanes del mes de juliol deixen dades "estimulants"

El turisme nacional té a Morella xifres semblants als anys anteriors

Morella valora positivament les xifres de la primera quinzena del mes de juliol a nivell turístic, tenint en compte la situació del coronavirus. Així, tant en l’Oficina de Turisme com en els monuments més importants aquestes s’han compensat pel manteniment de les visites nacionals respecte a anys anteriors, ja que hi ha hagut un fort descens del turisme internacional. Així, hi ha casos com la zona d’autocaravanes ha incrementat la seua activitat de manera destacable.

D’aquesta manera, la ciutat analitza les dades de consultes en l’Oficina de Turisme, així com les visites en els monuments de la ciutat, de manera que disminueixen lleugerament respecte al mateix període de l’any 2019. D’altra banda, s’observa un canvi en el comportament dels i les visitants on augmenta l’ús de la zona d’autocaravanes en un 85%, així com canvien els grups de visitants grans per les visites familiars o en parella.

El sector privat, per la seua banda, manté les dades amb una lleugera disminució respecte als anys anteriors. Així, l’ocupació hotelera baixa i els restaurants mantenen les xifres de l’any 2019.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “en la situació actual, molt complicada per al turisme, Morella manté unes xifres semblants a les d’anys anteriors durant els primers quinze dies de juliol”. L’edil ha explicat que “hi ha un lleuger descens en les visites a Morella a causa de la disminució de visites internacionals, així com els aforaments limitats en alguns espais com l’Oficina de Turisme”. A més, ha comentat que “també hem vist un augment de visitants en família, parella o grups reduïts i que no arriben autobusos amb grans grups de gent”.

Mari Carmen Escuder ha explicat que “el comportament és exemplar per part de totes i tots i hem de continuar així per a evitar el contagi de la covid-19 i continuar com un destí segur”. Finalment, ha comentat que “l’aposta dels visitants per tirar morella com a destí en estos moments difícils esperança al sector i consolida a la ciutat com a referència del turisme d’interior a la Comunitat Valenciana”.

Morella compta amb tots els seus espais oberts. Així destaquen la visita al Castell de Morella, ja que es tracta d’un espai a l’aire lliure on conéixer la història de la ciutat. També estan oberts el Museu Temps de Dinosaures i la Presó del Segle XIV amb aforament limitat.

Directe