Puig anuncia turisme internacional a partir de l’1 de juliol

Es podrà viatjar entre les tres províncies ja el dilluns 15 de juny

Puig anuncia turisme internacional a partir de l’1 de juliol

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que la Comunitat Valenciana està preparada per a afrontar la temporada turística i l’arribada de visitants internacionals a partir de l’1 de juliol amb totes les garanties d’un destí segur i capaç de competir.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació en una visita a l’aeroport d’Alacant-Elx, en la qual ha estat acompanyat de la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i on ha conegut de primera mà els nous protocols de salut i seguretat de les arribades de persones.

A l’acte ha assistit també el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; la directora de l’aeroport alacantí, Laura Navarro, i el president provincial de Creu Roja, Francisco Galvañ.

En la seua primera visita a Alacant des de la declaració de l’estat d’alarma efectuada a mitjan març per la pandèmia de COVID-19, el president ha subratllat que la temporada turística “no està perduda”, ja que la Comunitat Valenciana compta amb “una planta turística i hotelera extraordinària” i ha disposat tot el necessari per a garantir la seguretat sanitària.


Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Puig ha destacat que la “prudència” amb la qual ha actuat la Comunitat Valenciana, que ha demanat la seua passe a la fase 3 a partir del 15 de juny, li ha permés comptar amb un “alt nivell” de control de la pandèmia i estar en condicions d’oferir les “vacances segures i dignes” que es mereixen els ciutadans i ciutadanes.

El president ha subratllat que, a partir del mateix dilluns, 15 de juny, quan previsiblement la Comunitat Valenciana entre en la fase 3, es permetrà la mobilitat entre les províncies, i ha agregat que el pas següent, per al qual no s’ha fixat encara una data, serà plantejar la mobilitat amb comunitats limítrofes que estiguen també en la fase 3, sempre d’acord amb elles. Aquest segon pas es proposarà “com més de pressa millor” i “d’acord amb els indicadors” de caràcter sanitari, ha subratllat Puig.

El cap del Consell ha insistit, d’altra banda, en la necessitat de comptar amb un espai Schengen sanitari europeu que facilite un protocol comú respecte als desplaçaments a la UE.

Puig ha assenyalat que les instal·lacions aeroportuàries de l’Altet, el “gran aeroport de la Comunitat Valenciana”, amb 15 milions de passatgers en 2019, han de “continuar tenint aqueix afany de lideratge” i ha considerat “fonamental” que, com més prompte millor, recupere “aqueixa vitalitat de vols que donen la millor garantia possible” de reactivació de l’activitat turística.

Directe