Morella presenta el seu pla director de destinació turística intel·ligent

El nou Centre de Turisme per a la formació turística i la innovació serà un ‘living lab’

Morella presenta el seu pla director de destinació turística intel·ligent

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat per videoconferència en la presentació dels treballs d’anàlisis del municipi de Morella respecte al model de competitivitat turística DTI-CV. L’objectiu d’aquesta presentació, que ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Rhamsés Ripollés, i personal tècnic municipal i de Invat·tur, és analitzar l’evolució del model turístic de Morella cap a un horitzó que li permeti impulsar la seva competitivitat turística des del marc de l’estratègia DTI-CV.

El secretari autonòmic de Turisme ha explicat que “hem presentat un document marc amb el qual treballar i continuar avançant en la gestió en clau intel·ligent, que hauria de complementar-se amb un pla estratègic de turisme per a completar les qüestions a tractar”.

Francesc Colomer ha incidit en què “la tecnologia sola no ens fa més intel·ligents, el que ens fa intel·ligents de veritat és la governança i la presa de decisions, aquí aquest sistema de valor ens interpel·la per a construir junts una metodologia de treball diferent amb la qual ser més productius”.

Anàlisi del municipi
de Morella

L’anàlisi del municipi de Morella respecte al model DTI-CV s’ha centrat en diferents objectius específics, com la definició de pautes per a la coordinació interna de la destinació, tant a nivell tècnic com estratègic. Així mateix, s’ha dibuixat un marc de desenvolupament que permeti alinear la nova estratègia turi?*stica de Morella amb els diferents instruments i eines de planificació del municipi.

D’igual manera, com a últim objectiu específic, s’han estudiat els àmbits de millora que permeten a Morella convergir cap al model de destinació turística intel·ligent de la Comunitat Valenciana.

En la sessió també s’ha explicat la metodologia, la planificació o el treball amb agents de la destinació, realitzat recomanacions, tant transversals com no tractades en el model DTI, i s’ha ofert el seguiment a través del Pla Director DTI.

A més, s’ha posat de manifest l’oportunitat que suposarà per a la dinamització de l’activitat turística en la destinació l’obertura del nou Centre de Turisme per a la formació turística i la innovació, afavorit per Turisme Comunitat Valenciana i concebut com un ‘living lab’.

Directe