“Prepareu els establiments turístics des d’avui per a reprendre l’activitat”

Pedro Sánchez anima també a "començar a planificar les vacances" d'aquest estiu

“Prepareu els establiments turístics des d’avui per a reprendre l’activitat”
Una platja, en una imatge d'arxiu

Aquest estiu hi haurà turisme i serà segur per a hostalers, restauradors i també per als visitants. Així ho ha anunciat el president del Govern, Pedro Sánchez, durant la compareixença en roda de premsa des de Moncloa aquest dissabte després que el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicara el reial decret pel qual es prorroga de l’estat d’alarma fins a les 00.00 hores del 7 de juny, i després que aquest divendres es coneguera quines províncies passaven a fase 1 o a fase 2.

“Hem de començar a reprendre l’activitat econòmica. Un d’aquests és l’hostatgeria i el turisme, que tenen un paper fonamental en la creació d’ocupació. Ha arribat el moment. Els anuncie que hi haurà temporada turística aquest estiu i convido a tots els establiments turístic al fet que es preparen des de hui per a reprendre la seua activitat en pocs dies”, alhora que “animo als espanyols a planificar les seues vacances des de ja”.

A més, segons ha anunciat Sánchez “a partir de juliol es reprendrà l’entrada de turisme estranger a Espanya en condicions de seguretat” i, per a això “garantirem que els turistes no correran algun risc i no ens portaran tampoc cap risc. No hi ha contraposició entre salut i negocis. El turisme espanyol tindrà ara dos nous segells: sostenibilitat mediambiental i seguretat sanitària”.

Pedro Sánchez, durant la seua intervenció televisada

Torna la lliga
de futbol

Durant la compareixença, el president Sánchez també ha comunicat que “a partir del 8 de juny tornarà la lliga”. “El futbol espanyol té un seguiment massiu”, continua, “però no serà l’única activitat recreativa que anirem recuperant. També museus, teatres… Hem de començar a reprendre l’activitat econòmica”.

“Queda molta faena per fer, sectors essencials per revitalitzar. Sabem que hi ha una Espanya que malgrat la por i el dolor, ha superat aquests mesos amb relativa seguretat, però també existeix una altra Espanya més exposada, amb ocupacions en risc, una Espanya de famílies en risc de pobresa, de vulnerabilitat”, ha apuntat.

Durant la compareixença, Pedro Sánchez ha anunciat que “A partir del dimarts, el Govern aprovarà la declará formal de dol oficial. El duel tindrà una duració de 10 dies. Les banderes onejaran a mitja asta” i que hi haurà un gran acte amb el Rei Felip VI en record de les víctimes en quan siga possible.

Directe