Peníscola treballa en la preparació de les platges per a la seva obertura al bany

La informació i atenció al turista serà una de les claus en l'aposta per garantir la seguretat

Les àrees de Turisme, Medi Ambient i Serveis, al costat de Policia Local, han mantingut avui una trobada per a coordinar tasques, plantejant diferents escenaris possibles davant la inconcreció de les mesures d’obligatori compliment, publicades per les autoritats sanitàries.

“Estem treballant ja inventariant serveis i mobiliari, remenant opcions per al control d’accessos i aforament, així com dimensionant les nostres platges per a estar preparats en el moment en què tinguem per fi els protocols validats per Sanitat”, ha explicat la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París.

Amb l’esborrany del manual de recomanacions de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, al qual Peníscola ha fet diverses aportacions en el seu procés de redacció, els tècnics estan remenant l’opció de sectoritzar la platja i apostar per un estricte control de l’aforament i els accessos als arenals.

“Tractarem d’evitar les barreres físiques” ha explicat la regidora, apel·lant a “les extraordinàries dimensions de les nostres platges, amb més de mig milió de metres quadrats d’arenal i més de seixanta accessos” com a garantia de poder donar compliment al manteniment de la distància de seguretat entre usuaris.

“La nostra gran badia ens permetrà que puguem allotjar als banyistes en condicions de seguretat, mantenint el control d’aforament” ha augurat París, explicant que, per a establir aquest control, se situarà senyalització en els accessos a la platja, indicant el sector al qual pertany cada tram; cada sector tindrà un aforament màxim i estarà obert al públic o no en funció de la seva ocupació.

La Policia Local treballarà de manera coordinada amb l’equip de socorrisme per a garantir el compliment de les mesures de seguretat que s’estableixin.

Un equip d’informadors
en via pública i platges

Per al correcte ús dels espais públics i en condicions de seguretat, l’àrea de Turisme ha anunciat la creació d’un equip d’informadors en via pública i platges, que es trobaran en els voltants dels accessos i podran informar els usuaris de les normes d’ús de la platja, resoldre dubtes i contribuir a mantenir un control de l’aforament en cada sector de platja.

“La informació i atenció al turista serà una de les claus en l’aposta de l’Ajuntament per garantir la seguretat” ha explicat la regidora.

Directe