Ximo Puig anuncia un decret d’ajudes per al turisme

En superar la crisi sanitària, es faran campanyes que destaquen la seguretat de la destinació Comunitat

El president amb els presidents de les cambres de comerç

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que el Govern valencià treballa en un decret d’ajudes per al sector turístic de la Comunitat Valenciana que està previst que s’aprove en el ple del Consell del pròxim divendres.

Puig ha informat de la iniciativa de suport a les empreses turístiques després de la reunió per videoconferència mantinguda en el Palau de la Generalitat amb responsables de les cambres de comerç, una trobada en el qual s’ha abordat la contribució d’aquestes entitats en la lluita contra el coronavirus.

En la reunió han participat, en concret, el president de la Cambra de Comerç de València i del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata; el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Juan Riera; la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón; el de l’entitat cameral d’Alcoi, Pau de Gràcia; i el d’Orihuela, Mario Martínez.

El president ha assenyalat que aquest decret arbitrarà mesures per a reforçar a les empreses del sector turístic que s’estan veient durament castigades per la pandèmia i la recuperació de la qual no serà immediata després d’alçar-se l’estat d’alarma, la qual cosa ha portat al titular del Consell a demanar que els expedients de regulació temporal d’ocupació puguen prolongar-se més enllà de la duració d’aquest estat d’alarma.

“Mediterrani,
en viu i segur”

A més, Puig ha subratllat la necessitat de realitzar campanyes de promoció del turisme cap a la Comunitat Valenciana, una vegada superada la crisi sanitària, en la qual es destaque la seguretat de la destinació turística valenciana. ‘Mediterrani, en viu, i segur’, ha indicat el president, que ha afegit que aqueixa ha de ser una de les principals bases per a recuperar el turisme estranger.

Respecte a la volta a l’activitat econòmica, el president ha manifestat que “el principal és la seguretat de les persones”, per la qual cosa, tal com ha subratllat, aquesta és la premissa de la qual han de partir les empreses a l’hora de reprendre la seua activitat.

Directe