Ximo Puig planteja una desescalada amb criteris diferenciats per al turisme

El president demana també un desconfinament atenent peculiaritats geogràfiques i per edats

Ximo Puig planteja una desescalada amb criteris diferenciats per al turisme

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de la reunió amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la resta dels presidents de les comunitats autònomes per a abordar l’evolució de la crisi del coronavirus. Puig ha anunciat la creació d’un grup de treball multidisplinar integrat per persones expertes de diferents àmbits que assessoraran el Govern valencià en l’adopció de mesures o en la realització de propostes per a afavorir la “transició” cap a la “nova normalitat” després de la crisi provocada per l’expansió de la pandèmia.

Ximo Puig ha iniciat la seua intervenció, com en anteriors ocasions, mostrant el “dolor” de tota la societat per les defuncions que continua provocant la pandèmia. Puig ha subratllat, així mateix, que el “principal focus de preocupació” continua sent les residències de majors, en les quals “la intervenció sanitària és fonamental”.

Els ERTES del turisme
més enllà de l’estat d’arlama

En aquest àmbit, el president de la Generalitat ha plantejat que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) que afecten el sector turístic puguen anar més enllà de la data de finalització de l’estat d’alarma, atés que, per les característiques d’aquest sector, les empreses que s’acullen a ell no tindran clients immediatament després que acabe aqueix període. Igualment, també ha proposat que s’agilitzen els mecanismes per a la licitació d’obra pública.

Caminar cap a
la “nova normalitat”

El president s’ha mostrat partidari de començar ja a treballar en un pacte de caràcter global en el qual, “més enllà del partidisme i d’una visió esbiaixada”, es puga caminar cap a aqueixa “transició” cap a la “nova normalitat” atenent a “totes les mirades”. Per això, ha insistit en la importància d’aconseguir un “acord institucional” per a la reconstrucció social i econòmica en el qual han d’assumir una part fonamental l’Estat i les comunitats autònomes, però també els ajuntaments i els agents socials.


Roda de premsa íntegra del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

Puig ha indicat que, en aquesta negociació entorn d’unes “bases comunes”, s’han de contemplar acords que facen compatibles les mesures generals amb unes altres que atenguen paràmetres de caràcter geogràfic, per segments d’edat, per tipus d’activitats econòmiques, tot això per a ser més eficaces en la desescalada.

“Ni un test ni una màscara
són una vacuna”

Puig ha emfatitzat, així mateix, que, amb la tornada a la situació inicial de l’estat d’alarma, no s’està davant una situació de “desconfinament”, atès que es continuen perseguint els mateixos resultats de seguretat sanitària, una cosa incompatible amb la relaxació en les mesures de prevenció.

Per això, davant la nova situació que s’inicia el dimarts de recuperació d’activitat en determinats sectors, resulta prioritari garantir la seguretat de les persones treballadores. “Plantejar una dicotomia entre seguretat sanitària i activitat econòmica és erroni”, ha indicat el president, que s’ha referit a la necessària “corresponsabilitat” en aquest àmbit. Puig ha subratllat que les precaucions han de continuar mantenint-se perquè “ni un test ni una màscara són una vacuna”.

Operaris descarreguen l’avió aterrat a Manises

Vuité avió amb 54,7 tones
de material sanitari

El vuitè vol contractat per la Generalitat per a assegurar el material sanitari amb el qual es compta per lluitar contra la pandèmia de la COVID-19 ha arribat en el matí d’aquest diumenge a l’aeroport de Manises amb una càrrega de 54,7 tones íntegrament destinada a la Comunitat Valenciana. L’avió transporta 1.439.800 màscares, 1.338.000 guants, 137.310 equips de protecció individual (EPI) i 102.400 ulleres de protecció.

Es tracta del tercer vol amb la càrrega íntegra noliejada per la Generalitat dins de l’Operació Ruta de la Seda, destinada a proveir a la Comunitat Valenciana de material sanitari des de la Xina.

En total, inclòs aquest vol, ja han arribat a la Comunitat per aquesta via 9,5 milions de màscares, 6,8 milions de guants, 490.310 micos de protecció EPI i 257.600 ulleres de protecció.

Directe