Els Ports i l’Alt Maestrat rebran un total de 100.000 euros per comarca per al turisme

Altres sis comarques se'n beneficiaran dels Plans de Dinamització Turística

La Diputació de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana (TCV) mantenen reunions periòdiques de coordinació a nivell polític i tècnic per a garantir l’èxit de la inversió conjunta de 1,02 milions d’euros que es realitzarà en 2020 per a gestionar 8 Plans de Dinamització i Governança de Destinacions Turístiques de la província de Castelló, la finalitat dels quals és la innovació, modernització, foment i consolidació dels productes turístics existents a les nostres comarques. Aquesta estratègia de treball respon a la voluntat de la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, i del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “de conjuminar esforços, crear sinergies i fer el millor ús possible dels recursos públics, sense que hi haja duplicitats de cap mena”.

Així ho ha explicat la diputada Martí, qui s’ha reunit amb el director general de Turisme, Herick Campos. Al final de la trobada ha manifestat que “és imprescindible que les dues administracions anem de la mà a l’hora de desenvolupar i promocionar els nostres productes turístics”, raó per la qual en els pròxims mesos la Diputació haurà de comunicar a Turisme Comunitat Valenciana els plans de dinamització i governança que mantindrà actius en 2021, 2022 i 2023 perquè TCV puga realitzar les seues previsions pressupostàries”.

La responsable del Turisme provincial ha afegit que “per a continuar aprofundint en aquesta línia de col·laboració s’ha acordat que el Patronat Provincial de Turisme i la Diputació de Castelló s’adherisquen al Codi Ètic de Turisme de la Comunitat Valenciana, al qual ja s’han adherit diferents empreses del sector i organismes públics. Es tracta d’un document que explicita que la societat valenciana fonamenta la seua vocació turística en la cultura de l’hospitalitat i que l’actitud turística de la Comunitat ha d’armar-se amb els valors i principis universals que l’inspiren com la cordialitat, el respecte, la inclusió, la sostenibilitat i la professionalitat.

▸ Àmbit Territorial
▸ Terres del Maestrat
⌙ Aportació de la Diputació de Castelló ▸ 70.000 euros
⌙ Aportació de Turisme CV ▸ 70.000 euros
⌙ Total ▸ 140.000 euros

▸ Els Ports
⌙ Aportació de la Diputació de Castelló ▸ 50.000 euros
⌙ Aportació de Turisme CV ▸ 50.000 euros
⌙ Total ▸ 100.000 euros

▸ Alt Maestrat
⌙ Aportació de la Diputació de Castelló ▸ 50.000 euros
⌙ Aportació de Turisme CV ▸ 50.000 euros
⌙ Total ▸ 100.000 euros

En el present exercici es mantindran actius vuit plans, dels els que tres són de nova execució (Terres del Maestrat, Plana de l’Arc i Castelló Sud), un està en execució des de 2019 (Penyagolosa) i els tres restants es mantenen actius des de 2016 (Els Ports, Alt Maestrat, Espadà-Millars i Alt Palància).

Directe