El 53 Sexenni ha rebut més de 150.000 visitants

La Junta de Govern ha analitzat l'impacte turístic de Les Festes

La Junta de Govern ha informat sobre les primeres conclusions de les festes sexennals. L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella, amb l’alcalde al front, ha analitzat l’impacte del 53 Sexenni en la ciutat. Nombre de visitants, també de vehicles a les zones de pàrquint i desenvolupament en general dels vora 300 actes programats. Després d’esta Junta, l’alcalde Rhamsés Ripollés, el regidor de governació, Ernest Blanch; la regidora de turisme, Maria Rallo; i el regidor de festes, Amadeu Bordàs; han comparegut en roda de premsa. L’alcalde de la ciutat ha qualificat el Sexenni d’èxit i ha agraït a tots els que han fet possible esta gran celebració.

La gran quantitat de gent que va arrimar el seu vehicle a les diverses zones de parquing controlades, prop de 30.000, aventuren xifres de visitants i gent gaudint de la festa superior a les 150.000 persones. El servei d’autobusos ha rebut moltes felicitacions per part dels visitants, fruit del bon treball de la Policia Local, personal de l’ajuntament i col·laboradors. La gran afluència d’agents dels diversos cosos i forces de Seguretat, 800 agents en total de les diverses seccions GRS, Transit, Seguretat d ela Guardia Civil, Policia Nacional i Policia Autonòmica, han garantit la absencia de incidents ressenyables.

La nota negativa se l’ha portat la vessant sanitària, on la reducció d’efectius al centre de salut i la falta de SAMU 24h a la ciutat han generat diversos problemes que es podien haver resolt amb una major previsió per part de la Conselleria. El regidor de governació, Ernest Blanch, també ha valorat molt positivament el treball dels mitjans de comunicació que han promocionat les festes sexennals.

La regidora de Cultura i Turisme, Maria Rallo, ha reiterat l’agraïment als visitants i a tots els morellans que han fet possible l’exitós desenvolupament dels actes culturals de tot el mes d’agost.

Per part del Regidor de Festes, Amadeu Bordás, s’ha destacat la gran participació de la gent en els actes, començant pels retaules, que suposen només en si mateixos més de 200 persones per a poder fer-los anar, i en dies punta com la entrada de la Verge o la Processó General, que registren una participació de 2500 i 1500 persones respectivament entre integrants i organització. També ha destacat la presència d’autoritats polítiques i eclesiàstiques.

A partir d’este moment, i amb la vista ja centrada en la propera Fira del 8 i 9 de setembre, començarà una nova fita que mira ja cap a un nou Sexenni, a l’agost de 2018.

Directe