Todo por la pasta

Diumenge, 25 d'abril de 2021

Ni que vulgues ni que no t’ho has d’empassar. Avui en dia, fins i tot la premsa antigament anomenada seriosa se’n fa ressò d’informacions tradicionalment només destinades a la premsa altrament titllada de groga. Encara en som molta la gent que ni ens va ni ens ve la vida de la filla i el gendre d’una folklòrica o la d’un decadent cantant excèntric fins la estupidesa. Per això, amb tot el respecte a la gent que sí que ho fa, no mirem determinats programes televisius ni adquirim determinada premsa de color groc fem.

Déu n’hi do el partit que Jordi Évole li ha tret a entrevistar a una mòmia, per capítols ni més ni menys. La propaganda estava estudiada i planificada al mil·límetre. Primer s’anuncia l’emissió del programa… això suposava presència mediàtica d’Évole. Després la emissió de la primera part. Al llarg de la setmana valoració de les excentricitats vomitades pel fill del torero i la corista amb, de nou, presència mediàtica del presentador. Segona entrega de l’entrevista i de nou valoracions, anàlisi i conclusions… i no faltarà una altra bona dosi de presència mediàtica. I si vostè, com jo, no està disposat/da a seguir-li el joc a un estúpid cantant decadent que viu enclavat en la tardor de la indignitat, tampoc ens escaparem… altres mitjans ens ho faran empassar, amb vaselina si cal.

Sense deixar de parlar de personatges caducs, difícil està també per a qualsevol mortal que els vulgue ignorar -ni els admirem ni els odiem, només els volem ignorar- no assabentar-se de les vicissituds de la filla i el gendre de Pedro Carrasco i Rocío Jurado, els quals segueixen passant la vida de plató en plató a la recerca d’un pal amb el que pegar-li a l’aigua.

Mentrestant, si vostè el que busca és un programa divulgatiu on informar-se científicament de com evoluciona la pandèmia, les soques del virus o les particularitats de cadascuna de les vacunes i quins són els criteris que segueixen les agències del medicament per aprovar-les, desenganye’s de trobar-ho en horari de màxima audiència, això ni ven ni dóna diners. Seguirem costejant l’espectacle mediàtic per a lucre de negacionistes i privarem del pa i la sal al món científic que se deixa sang, suor i llàgrimes per salvar la humanitat de la pandèmia. Els científics, mentre passen fam treballant sense mitjans, s’han de conformar amb honrosos doctorats Honoris Causa que els atorguen les ignorades universitats… Enhorabona Xavi Querol!!!

Com veiem, mentre sembla impossible trobar diners per a investigació no ho és tant trobar-los per a frivolitats. O per als grans del futbol… Al temps que la major part dels equips populars lluiten per no desaparèixer als pous de les categories inferiors, mentre l’esport base ha d’estar sufragat pels propis usuaris, l’élite del futbol europeu vol fer-se una lliga continental a la seua mida, per recuperar, televisivament parlant, els ingressos perduts al llarg del temps de la pandèmia. La iniciativa té l’èxit crematístic garantit, estarà presidida per Florentino. La UEFA i la FIFA se posen les mans al cap. Això sí, s’organitza a Qatar un indigne mundial de futbol que insulta la humanitat.

Directe