And the winner is…

Dilluns, 4 d'abril de 2022

I l’Oscar per al millor actor de repartiment és per a….. Will Smith! El qual, com a actor pot tenir els seus detractors però a l’hora de repartir mereix totes les condecoracions que se li vulguen atorgar. De ser Antonio Recio el conductor de la gala dels Oscar haguere dit allò de ‘hòstia terrible’, en veure la solemne galtada que el Príncep de Bel-Air li va amollar a Chris Rock, humorista i presentador enguany de la cerimònia de lliurament dels premis al cinema.

La sonora bufetada va eclipsar, al menys per al nostre país, l’Oscar guanyat per Alberto Mielgo, qui va rebre el guardó al millor curtmetratge animat d’enguany per la seua obra ‘L’eixugaparabrises’, al temps que ens ajudava a oblidar que Penélope Cruz, Javier Bardem i el músic Alberto Iglesias, qui va posar la banda sonora a ‘Mares paral·leles’ de Pedro Almodóvar, se van quedar a les portes de rebre la famosa estatueta. De les quatre nominacions espanyoles, només Mielgo va degustar la mel del triomf cinematogràfic.

Segons els entesos l’edició d’enguany dels Oscar va ser prou descafeïnada, tot i ser la post-pandèmia va estar una edició molt sosa, algunes estatuetes no es van lliurar a l’escenari en el transcurs de la gala, com és el cas de l’Oscar a Alberto Mielgo del qual els cinèfils se’n van assabentar pel twitter. Tant ho era d’insípida la cerimònia de lliurament dels Oscars que la galtada de Will Smith li va donar un toc de tant mal gust que va fer que repuntaren els índex d’audiència als canals que emetien l’edició número 94 dels premis que atorga l’Acadèmia del Cinema de Holliwood.

Després de la de Batman a Robin, que tants de memes fa possible, i de la de Glenn Ford a Rita Hayworth a la Pel·lícula ‘Gilda’, la de Will Smith a Chris Rock es pot convertir en la bufetada més cinematogràfica de la història. Llàstima que aquesta no era ficció si no una reacció desproporcionada, fora de to i de molt mal gust de l’actor que no va saber, no va poder ni va voler tolerar una broma, segur que també de mal gust, al voltant de la seua esposa, per part de l’humorista presentador. L’incident va provocar que a l’endemà ni a Holliwood ni en l’entorn del món del cel·luloide se parlara de cinema com s’hauria desitjat.

Per un dia, la barbàrie de la guerra, la devastadora invasió russa a Ucraïna, la crisi humanitària dels refugiats, els efectes de la guerra sobre la economia occidental i la vaga del transport, van deixar d’ocupar les portades. Així és el món de la faràndula, que li anem a fer!

Directe