A cara descoberta

Diumenge, 11 de novembre de 2018

Pedro Pacheco, ex alcalde de Jerez, va tenir seriosos problemes per manifestar públicament ‘la justicia es un cachondeo’. He de confessar que fa una mica de temor tractar el tema però encara així m’aventuro. No hi ha hagut sorpreses encara que des d’algun estament s’haigue manifestat ‘la sentencia nos ha pillado por sorpresa’.

El Tribunal Suprem ha dictat sentència a favor de la banca, a cara descoberta, no s’han preocupat ni de dissimular a l’hora de desdir-se de la seua decisió anterior que afavoria als signants de les hipoteques i feia pagar els impostos de les mateixes a les entitats creditícies. La justícia espanyola, a l’igual que el país i els seus valors, està en crisi i, com vos comentava fa uns dies, està llançant la seua imatge per terra amb els seus procediments. Vos parlava de les reiterades estirades d’orella que des d’Europa se li han donat a la justícia (?) espanyola amb els casos catalans i ja en tenim un altre: el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg ha condemnat a Espanya per vulnerar el dret a un judici just a Arnaldo Otegi i altres quatre dirigents abertzales. No, no entrem en demagògies, ja sabem qui és Otegui, però per més abominable que sigue l’acusat la imparcialitat del seu judici ha de ser la major de les grandeses de l’estat de dret que el jutja.

Vull acabar la meua reflexió homenatjant a Juan Francisco Lozano Díaz, el guàrdia civil assassinat a punyalades a Don Benito en intentar dissoldre una baralla. Tot i anar de paisà i gaudir d’un permís va voler complir amb el seu deure d’agent defensor de l’ordre. Badajoz no està a Euskadi ni a Navarra per tant cap partit de dreta anirà al seu poble natal a provocar i fer demagògia.

Directe