“L’Ajuntament de Morella ha passat de ser motor a ser fre”

El PSPV fa balanç del primer any de govern d’Independents per Morella

“L’Ajuntament de Morella ha passat de ser motor a ser fre”
Bernabé Sangüesa, en la pressa de possessió com a alcalde, el 17 de juny de 2023

Després d’un any de gestió a l’Ajuntament de Morella per part dels Independents, “amb el recolzament del PP”, apunten els socialistes de Morella en un comunicat de premsa, “veiem, com venim explicant de fa mesos, com la paralització i falta de projecte està sent la nota dominant”.

Des del PSPV veuen com “són nombrosos els projectes paralitzats, com és el cas de l’ampliació del Centre de Dia. Un projecte iniciat pel govern socialista la legislatura passada i que ara, un any després, Independents són incapaços de continuar i que per tant, nombroses famílies que necessiten d’este servei, per tindre cura dels seus majors, han vist com no se’ls pot donar plaça en el mateix”.

També “veiem com altres projectes porten un retard més que evident, com són tots els previstos dins del pla de sostenibilitat turística, entre els que es troba el nou parc infantil de l’albereda que ja deuria estar renovant-se. Tots ells impulsats en la legislatura passada pel govern del PSPV Morella amb l’obtenció d’importants ajudes i recolzament de les altres administracions”.

Este 2024, ja a punt d’entrar en el segon semestre, l’ajuntament continua sense tindre aprovats els seus pressupostos. “De fet, el govern d’independents no ha elaborat i traslladat al grup socialista cap projecte dels mateixos. El no tenir pressupostos, junt a que hagen liquidat el de l’any anterior amb quasi 600.000€ de dèficit, després de molts d’anys en què el govern socialista de Morella va tancar els exercicis amb superàvit amb situacions molt més complicades que l’actual com pandèmia de la covid o la profunda crisi dels primers anys de la dècada del 2010, denota la falta de capacitat, minva les possibilitats i oportunitats per Morella i afecta molt negativament a aspectes com el recolzament a associacions, els convenis amb aquestes o millores i inversions que necessita la Ciutat. Fins i tot hem vist i denunciat com s’han perdut recursos de diverses ajudes i subvencions per una gestió deficitària”.

El portaveu socialista en l’Ajuntament de Morella i diputat provincial, Rhamsés Ripollés, destaca que “malauradament l’ajuntament ha passat, de ser motor de recolzament d’activitats, d’impuls de projectes i serveis per a la població, a ser fre i que posa problemes per a que tiren endavant moltes coses. Encara sort a moltes persones i associacions que gràcies al seu esforç i treball, tot i els entrebancs, han sigut capaços de dur endavant les seues activitats”.

Este primer any de mandat d’Independents a més “hem tingut un fet molt negatiu protagonitzat pel propi alcalde, quan es va presentar ell mateix a 7 llocs de treball del propi ajuntament. El que denota no sols falta d’ètica, sinó de voler avantposar els interessos personals als de la població”.

A més, “este fet va ser un exemple més, al que s’ha sumat malauradament molts altres, de falta de trasllat de documentació i no contestació de preguntes a l’oposició del grup socialista. Això ha provocat que el Síndic de Greuges haja obert diverses investigacions i que a dia d’avui encara hi haja una en curs per falta d’entrega del que li pertoca a l’alcalde de Morella”.

La transparència i participació “de la que tant volien fer gala, ja es va veure a l’inici de la legislatura amb l’eliminació de les comissions informatives i després ha continuat amb el silenci per resposta i negar documentació al nostre grup”. Com es destaca des del grup socialista “estem ací per treballar i col·laborar pel nostre poble i per contra hem vist afectats els nostres drets com a regidors i regidores quan som el grup que més recolzament va obtenir de la ciutadania”.

“Després d’un any en què pensem que Morella, en lloc d’anar cap avant està retrocedint, volem que es canvie aquesta tendència perquè Morella continue sent una ciutat dinàmica i capdavantera en els aspectes econòmics, socials i culturals; que siga el motor de la comarca dels Ports. Per a això tornem a oferir la nostra col·laboració al govern municipal per millorar el present i futur dels morellans des d’una franca cooperació que esperem que siga acceptada pel grup Independent. Desitgem que Morella tinga un gran 55 Sexenni mostrant la força i implicació de tots els morellans, d’un poble bolcat en les seues tradicions i mirant cap a un futur que entre tots hem de construir” ha incidit Rhamsés Ripollés.

Directe