Els socialistes morellans demanen “apartar la lluita partidista del projecte del Parador”

Aquest divendres s'ha debatut una proposició no de llei a la comissió d'Industria de les Corts

Els socialistes morellans demanen “apartar la lluita partidista del projecte del Parador”

Este matí de divendres ha sigut debatuda en la comissió de Industria i Turisme de les Corts Valencianes una proposició no de llei relativa al Parador de Morella, en la que ha intervingut com a portaveu del grup socialista Ernest Blanch, i ha assistit a la mateixa el portaveu i diputat provincial, Rhamsés Ripollés.

Malgrat que el partit socialista ha mostrat la seua conformitat amb la iniciativa i ha fet una intervenció sense cap tipus de dubte de recolzament al projecte, confiant en que el debat no fos provocat per la proximitat de les eleccions i recuperar discordes passades, el Partit Popular ha tractat de traslladar els debats antics del Parador tirant-se velles disputes al cap per generar la confrontació que sempre ha caracteritzat el tenor dels populars en el tema de Parador, sempre obstruint i sense cap voluntat constructiva al respecte.

Com ha manifestat el diputat morellà, Ernest Blanch, “és evident que per a Morella, el projecte de Parador de Turisme no és només una manera de recuperar Patrimoni històric i cultural al voltant del Convent de Sant Francesc, sinó la consolidació d’un model turístic de qualitat que ha sigut la constant de la ciutat i de la seua gent durant els darrers 30 anys d’història i que han imprès marca i caràcter a la resta del territori pel seu bon fer. També és evident que és una oportunitat per a la creació d’ocupació, de llocs qualificats, de dignificació de treball en un sector que presenta greus problemes per totes i tots coneguts, i al remat, de la consolidació de famílies i persones al territori, lluitant contra la gran xacra que es el despoblament als nostres municipis d’interior. Un projecte que presenta grans dificultats i endarreriments però que no ha de fer que perguem de vista el poder arribar a una satisfactòria execució”.

Per això el partit socialista ha intervingut buscant el consens sobre un projecte de ciutat que supere el partidisme de tots els grups que integren la corporació municipal, cosa que no ha trobat, vist el vist de la intervenció del diputat Lecha, del Partit Popular.

“Les majors traves i dificultats que s’han produït per a l’avanç del projecte de Parador no han segut fora de Morella, sinó de dins del Partit Popular morellà, sempre ben acompanyats per els seus companys que estaven a la Diputació i la Generalitat, exactament com ara”, com ha explicat Blanch, qui ha volgut recordar quan “des de la Generalitat quan van boicotejar i impossibilitar que el contracte adjudicat a Sacyr es puguera portar a terme. D’això la paralització, que es tinguera que refer tot i que estiguem on estem a dia d’avui. A més de les ocurrències de penjar pancartes a les torres, la d’impedir el túnel d’accés, la proposta de construcció d’un viaducte amb pilastres de formigó per damunt de la muralla per a accedir al Parador, o les amenaces continuades de Carlos Fabra de reclamar la reversió dels terrenys a la Diputació per a que no es fere el Parador, així de pur i dur”.

“El fet indiscutible de tot açò és que sempre que s’ha avançat en el projecte ha sigut de la mà del partit socialista al govern d’Espanya: el túnel d’accés, la rehabilitació i restauració de la muralla o totes les prospeccions arqueològiques executades, i que suposen milions d’euros pagats pel Govern d’Espanya de manera efectiva. Tot el contrari del PP, que sempre venia a vendre fum a Morella a dir-nos que Parador, Parador, i després, de forment, ni un gram. Rodrigo Rato, un gran valedor”, apunte Blanch.

Per últim ha remarcat que “Creiem que és més important que quant abans estiga el Parador i puguem dir que ha sigut una cosa de totes i tots, que el reconèixer que ha sigut producte de discussions d’interès partidista que en res beneficien al futur de Morella i del projecte”.

El portaveu socialista en l’Ajuntament de Morella i diputat provincial, Rhamsés Ripollés, present en la comissió de les Corts, ha dit, “sempre hem defensat i treballat pel projecte del Parador. Ens alegrem que es sumen a iniciatives per desbloquejar-lo aquells que en el seu moment van posar pals a les rodes per a que a dia d’avui encara no siga una realitat. Sempre ens tindran, des de l’ajuntament i des de la resta d’institucions, per impulsar i desbloquejar este projecte important pel dinamisme econòmic i recuperació patrimonial de la nostra Ciutat i comarca”.

Directe