El PP de Vilafranca i Benassal volen millores en la carretera que els connecta

Firmen una iniciativa per a millorar la CV-167

El Partit Popular de Vilafranca i el seu homòleg a Benassal s’han unit per a sol·licitar millores en la carretera que connecta tots dos municipis, la CV-167. Els portaveus de tots dos grups municipals, Jairo Sans, per Vilafranca i Marta Pitarch, per Benassal, han firmat una iniciativa conjunta per a millorar este vial que connecta totes dues localitats al llarg de 15,9 quilòmetres. És l’única via d’evacuació cap a Castelló en cas de nevada i suporta en els seus limítrofs una gran activitat de granges i explotacions ramaderes.

“És una connexió bàsica per a les activitats de tots dos municipis i s’haurien de reparar els sots existents en trams específics”, explica Jairo Sans. “Hem traslladat a la Diputació de Castelló la situació en la qual es troba esta carretera, que és l’únic enllaç entre tots dos municipis. Sabem de la sensibilitat del Govern provincial i, per això, hem explicat al diputat Héctor Folgado la necessitat de contemplar millores concretes en la planificació de carreteres”, ha manifestat Marta Pitarch.

Cal assenyalar que al llarg dels seus 15,9 quilòmetres, en els primers set que es recorren entre Benassal i Vilafranca habiten set famílies i operen una desena de granges a més de tres cases rurals. La massa boscosa està carregada d’avellaners i bancals de tòfona que es treballen periòdicament.

Tots dos portaveus consideren que l’abandó registrat durant l’últim mandat en el qual la Diputació no va invertir un sol euro en el traçat ha acabat degradant el ferm. “Seria convenient una inspecció tècnica per a determinar de manera minuciosa les millores a desenvolupar però, en tot cas, resulta evident la necessitat d’intervindre en trams concrets del voral i assegurar la seguretat de les cunetes perquè en algunes zones són perilloses pel desnivell que registren”. A més, detallen tots dos regidors, la plataforma de la calçada és molt estreta en alguns sectors i les corbes oferixen poca visibilitat, per la qual cosa seria oportú evitar estos perills i reparar danys puntuals en els quals les arrels dels pins estan provocant fissures en l’asfalt.

“Estem convençuts que la Diputació és conscient d’estes necessitats i sap que ajudar a tots dos municipis és garantir futur a l’interior”, considera Marta Pitarch. Perquè “el repte és que els 2.200 habitants de Vilafranca i els poc més de 1.000 de Benassal vegen atesa esta necessitat per a posar fre a la despoblació”.

Directe