Compromís alerta de la retallada d’un milió d’euros en la prevenció d’incendis

La coalició ha acusat de “piròman” al president Carlos Mazón

Compromís ha conegut de primera mà la situació que viu l’interior de Castelló en matèria de prevenció d’incendis, després de reunir-se amb personal forestal, i davant la retallada d’un milió d’euros en el Fons Municipal de Prevenció d’Incendis per a Castelló. “Es tracta de l’atac més directe que fa el Consell a mantenir els nostres boscos y muntanyes durant l’estiu”, ha lamentat el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola.

“Mazón és el responsable d’aquestes polítiques. És el responsable de que els bombers se manifestaren ahir en el Palau de la Generalitat demanant ajuda per previndre els incendis aquest estiu, responsable de deixar manega ampla a Vox en la Conselleria de Justicia per a que retalle un milió d’euros del Fons Municipal de Prevenció d’Incendis”, i per tot això, “serà el responsable de les conseqüències que puguen haver este estiu en els boscos i muntanyes de l’interior de Castelló”, ha insistit el portaveu valencianista.

I davant d’aquesta situació, Compromís exigeix a la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, que “implemente mesures de prevenció d’incendis davant la desídia del Consell. Mazón ha abandonat als pobles a la seua sort davant d’un risc evident d’incendis, i davant d’un risc de sequera. Les comarques de Castelló es poden convertir en un polvorí, i ell serà el piròman”, ha acusat Guardiola.

“Si repassem les ajudes que reben els municipis de Castelló, hi ha casos d’un retall de fins al 30%, el que suposa retallar en personal que treballa en la prevenció d’incendis durant mesos”, ha denunciat Guardiola. Vistabella, Zorita i Viver veuran reduïda l’ajuda més d’un 27%, Vallat més d’un 31%, Torralba del Pinar, un 29%, i “aixina quasi tots els municipis”.

Directe