Es millora l’accés al Castell de Peníscola, acabant així el Pla de Dinamització Turístic Cultural

La fortalesa tanca del 8 al 21 d'abril

Es millora l’accés al Castell de Peníscola, acabant així el Pla de Dinamització Turístic Cultural

La Diputació Provincial de Castelló millorarà l’accés al Castell de Peníscola i posarà en valor “el ric patrimoni cultural i històric que convertix a Peníscola i a la província de Castelló en un reclam turístic de primer nivell”.
Així ho ha manifestat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, qui ha explicat que “s’escometran obres en el vestíbul i en les escales d’accés al pati d’armes i, per tant, ens hem vist obligats al tancament del monument, ja que el vestíbul és l’únic accés al recinte medieval”.

En este sentit, Clausell ha ressaltat el compromís que té la Diputació de Castelló amb Peníscola i amb el seu Castell, i ha subratllat l’aposta que s’ha fet per a “preservar i potenciar este tresor històric i cultural orgull de Castelló”.

Les obres motivaran el tancament del Castell, previsiblement dos setmanes, del dilluns 8 al diumenge 21 d’abril, encara que, la finalització de les obres, tal com ha ressaltat el diputat “s’estimen per al mes de juny, abans de la temporada estival”, ha assegurat Clausell, qui, a més, ha destacat “els esforços de l’equip de govern que presidix Marta Barrachina per concloure amb estes obres després de nou anys i convertir el Castell del Papa Luna en un centre d’interpretació”.

I és que estes obres formen part del Pla de Dinamització Turístic Cultural aprovat pel Ministeri de Cultura i la pròpia Diputació l’any 2014. Així doncs, el diputat ha comentat que “al llarg d’estos nou anys, s’han realitzat diferents intervencions, amb una inversió de quasi 5 milions d’euros, que ha permés posar en valor el Castell de Peníscola i les seues fortificacions, creant un centre d’interpretació innovador sobre el mateix Castell i la seua història amb un protagonista excepcional, el Papa Luna”.

Cal ressaltar que el Papa Luna, va ser qui a principis del segle XV va transformar el Castell a palau pontifici i va situar a Peníscola en el panorama universal. Pel que, la Diputació, al llarg d’este temps, ha buscat potenciar i donar a conéixer esta fortalesa, “única a la província”, ha assenyalat el diputat de Cultura.

Així mateix, ha ressaltat l’aposta que fa la institució provincial per un turisme de qualitat, i ha explicat que amb les actuacions que s’han realitzat al Castell s’ha buscat “potenciar un turisme sostenible, capaç de generar nous fluxos a la província de Castelló entorn del patrimoni, que es relacione amb ell i puga contribuir a la prosperitat de la indústria turística, generant noves possibilitats d’ocupació i desenvolupament econòmic”, ha remarcat Alejandro Clausell.

D’esta manera, el responsable de l’àrea de Cultura de la institució provincial ha manifestat que el turisme és “un motor de dinamització econòmica i social per a esta terra” i ha assegurat que “amb la programació que s’oferix al turista al llarg de l’any al Castell, hem aconseguit desestacionalitzar i completar el turisme de sol i platja”.

Directe